Άρθρα


Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ

30-07-2018 Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ

Η ιδιαιτερότητα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πως δεν προκύπτει από την εφεύρεση ενός νέου κόσμου, αλλά από τη δυνατότητα να ξεπεραστούν τα όρια των προηγούμενων. Οι επιπτώσεις από το πάντρεμα των αναδυόμενων τεχνολογιών είναι πλέον πιο σημαντικές και συναρπαστικές από τις ίδιες τις τεχνολογίες.

περισσότερα

Τα μηνύματα του νερού

23-01-2016 Τα μηνύματα του νερού

Ο Dr Masaru Emoto είναι παγκοσμίως γνωστός με την ανακάλυψή του ότι το νερό είναι συνδεδεμένο με την ατομική και συλλογική συνείδηση του ανθρώπου. Αναλογιζόμενοι πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται απο 70% νερό, μπορούμε να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα της θεωρίας του

περισσότερα

Στην αρχή ήταν η Μεγάλη Εκρηξη - ή μήπως όχι;

13-07-2014 Στην αρχή ήταν η Μεγάλη Εκρηξη - ή μήπως όχι;

Είναι δυνατόν άραγε όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται στο «κλασικό» σενάριο της Μεγάλης Εκρηξης να λυθούν με μία μόνο υπόθεση; Αυτή τη γραμμή σκέψης ακολούθησε η τριεθνής ερευνητική ομάδα που αποτελείται από τους Σπύρο Βασιλάκο (Ελλάδα), Jose Ademir Sales Lima (Βραζιλία) και Joan Sola (Ισπανία)

περισσότερα

Χρήστος Τουμάζου: Εφευρέτης της Χρονιάς 2014

24-06-2014 Χρήστος Τουμάζου: Εφευρέτης της Χρονιάς 2014

Χρήστος - Κρις Τουμάζου: Ο κορυφαίος ερευνητής του Imperial, γιός εστιάτορα μετανάστη από την Κύπρο, ανακηρύχθηκε Εφευρέτης της Χρονιάς 2014. Αυτό που ανακάλυψε είναι ένα τεστ DNA για κληρονομική προδιάθεση!

περισσότερα

Ένα ρομποτικό χέρι ονόματος

19-05-2014 Ένα ρομποτικό χέρι ονόματος "Λιουκ"

Οι δοκιμές έδειξαν ότι το 90% όσων ασθενών χρησιμοποίησαν το ρομποτικό χέρι, ήσαν σε θέση για πρώτη φορά να κάνουν πράγματα αδιανόητα γι' αυτούς, όπως να χρησιμοποιούν τα κλειδιά τους, να τρώνε μόνοι τους, να ανεβοκατεβάζουν τα φερμουάρ στα ρούχα τους και να χτενίζονται.

περισσότερα

Τα νέα φάρμακα θα είναι...ηλεκτρονικά!

13-05-2014 Τα νέα φάρμακα θα είναι...ηλεκτρονικά!

Το σύστημα Helius, που αποτελείται από «έξυπνα» χάπια με ενσωματωμένους αισθητήρες καθώς και από ένα επίθεμα που λαμβάνει και αποστέλλει πληροφορίες στον γιατρό, υπόσχεται να... συμμορφώσει τους «απείθαρχους» ασθενείς

περισσότερα

13 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης

02-03-2014 13 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

περισσότερα

Η συμπαντική συνειδητότητα: μια νέα ερμηνεία του ανθρώπου στο σύμπαν

11-02-2014 Η συμπαντική συνειδητότητα: μια νέα ερμηνεία του ανθρώπου στο σύμπαν

Ο Δρ. Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μας μιλάει σε απλό λόγο για τον νέο άνθρωπο όπως τον παρουσιάζει η νέα επιστημονική γνωση

περισσότερα

Οι μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις της χρονιάς που πέρασε

07-01-2014 Οι μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις της χρονιάς που πέρασε

Από τη δημιουργία ανθρώπινων οργάνων μέσω της κλωνοποίησης κυττάρων, μέχρι την ανακάλυψη του μακρύτερου φαραγγιού στον κόσμο "κρυμμένο" κάτω από στρώματα πάγου στη Γροιλανδία και πλανήτες "πιθανώς κατοικήσιμους", δείτε τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις του 2013

περισσότερα

Η δημοκρατία της κυψέλης

03-12-2013 Η δημοκρατία της κυψέλης

Μπορούν οι μέλισσες να μας δώσουν μαθήματα δημοκρατίας και διοίκησης επιχειρήσεων; Ε, λοιπόν, ναι! Με παρουσία 100 εκατ. χρόνων επάνω στη Γη, έχουν αναπτύξει μηχανισμούς λήψεως αποφάσεων που δεν μπορούμε παρά να ζηλέψουμε!

περισσότερα

Ξεκινά ο 2ος κύκλος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη»

24-11-2013 Ξεκινά ο 2ος κύκλος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη»

Tην Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 19:30-21:30, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ. , η παρουσίαση του 5-τομου έργου, με τίτλο: «Το Γ ί γ ν ε σ θ α ι», του Διακεκριμένου Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Maryland (Η.Π.Α.), Τακτικού Μέλους και πρώην Πρόεδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πάνου Α. Λιγομενίδη.

περισσότερα

To Google DEVFEST για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη!

03-11-2013 To Google DEVFEST για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη!

Για τέσσερις ημέρες, από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι από την διεθνή κοινότητα της Google συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στα προϊόντα και τα εργαλεία της Google,

περισσότερα

Το έξυπνο ρολόι που φωτογραφίζει και διαβάζει e-mail

01-09-2013 Το έξυπνο ρολόι που φωτογραφίζει και διαβάζει e-mail

Τα smartwatches (έξυπνα ρολόγια), όπως ονομάζονται οι ψηφιακές συσκευές που μοιάζουν με ρολόγια χειρός, στην ουσία όμως αποτελούν μίνι υπολογιστές, είναι το νέο πεδίο μάχης των τεχνολογικών κολοσσών...

περισσότερα

23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα

21-07-2013 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα

«Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής» είναι το θέμα του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 4 έως και 10 Αυγούστου.

περισσότερα

Βραβείο καινοτομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

19-05-2013 Βραβείο καινοτομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ενα ελληνικό πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ-η πρώην ΑΣΟΕΕ), βρέθηκε στην αιχμή της πρωτοπορίας για ένα ιδιαίτερο ζήτημα του Διαδικτύου: τη διασφάλιση αυστηρού ελέγχου των χρηστών πάνω στα δεδομένα τους στην εποχή της ευρυζωνικής πρόσβασης.

περισσότερα

Το Καφέ της Επιστήμης...για όλους!

06-04-2013 Το Καφέ της Επιστήμης...για όλους!

Tη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ, θα λάβει χώρα συζήτηση με θέμα: "Νέες εφαρμογές της γενετικής και βιοτεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή και βιομηχανία τροφίμων"

περισσότερα

Ημερίδα «Οι ανθρώπινες σχέσεις υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης»

27-03-2013 Ημερίδα «Οι ανθρώπινες σχέσεις υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου και 10:30-17:30, στην αίθουσα διαλέξεων ΔΙ.Κ.Ε.Π., του Mediterranean College (Κτίριο Βιέννη, Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη) και θα επεξεργαστεί την επίδραση της οικονομικής κρίσης στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην οικογένεια, στο ζευγάρι.

περισσότερα

   
« Προηγούμενη Σελίδα
από 3 Επόμενη »

www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Η παιδική αθωότητα...
...της φύσης
Τα λουλούδια χορεύουν...
...στον άνεμο
Copyright © 2018 Starwalkers