Άρθρα



Ημερομηνία: 20-08-2015 Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

 

 

 

Το καλοκαίρι τα λαχανικά είναι άφθονα και ποικίλα. Μια ομελέτα φούρνου με λαχανικά που μας περίσσεψαν είναι μια εύγευστη, γρήγορη λύση...

Μιλούμε για το πλέον διαδεδομένο και αγαπητό γεύμα της βυζαντινής εποχής, το "σφουγγάτο"...

 

 

Υλικά

  • φρέσκα κρεμμυδάκια 5
  • κολοκυθάκια 3-4 κομμένα σε ροδέλες ή ένα κολοθυκάκι μαζί με ένα δυο ακόμη λαχανικά όπως μελιτζάνα, πιπεριά
  • λάδι 4-5 κουταλιές της σούπας (και λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο, για το ταψί)
  • δυόσμος 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • άνηθος 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • τριμμένη φρυγανιά λίγη
  • αυγά 12
  • κεφαλογραβιέρα 200 γρ. τριμμένη
  • κασέρι 150 γρ. τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με λάδι σε κατσαρόλα μαζί με τις ροδέλες των κολοκυθιών. Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και τα αφήνετε στη φωτιά για 2’-3’. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο και τον άνηθο. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.

  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, αλειμμένο με λάδι (ή βουτυρωμένο) και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Σπάτε σε μπολ τα αυγά, τα χτυπάτε, τα ρίχνετε στο ταψί με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε τα υλικά προσεκτικά. Βάζετε το σφουγγάτο αμέσως στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως στη μέγιστη θερμοκρασία. Ψήνετε για 25’, μέχρι να σφίξει.

 

 Πηγή: www.icookgreek.com

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ "ΑΡΣΙΣ"
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ"
Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας!
Θεατρικός Σύλλογος
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Υπέροχη Ελλάδα...
Copyright © 2017 Starwalkers