ΆρθραΗμερομηνία: 10-10-2015 Η μαστίχα Χίου ως φάρμακο

Η μαστίχα Χίου ως φάρμακο

 

 

«Το μέλλον της μαστίχας είναι στη φαρμακευτική αξιοποίησή της», σημείωσε ο πρόεδρος των μαστιχοπαραγωγών, Ευθύμιος Μονίαρος σε εκδήλωση με θέμα « Η μαστίχα Χίου ως Φυσικό Παραδοσιακό Φάρμακο» προσθέτοντας πως «υπάρχουν πλούσιες επιστημονικές μελέτες που αναδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας σε σειρά παθήσεων».

Οι προοπτικές που ανοίγονται για την εταιρεία, με την επικείμενη αναγνώριση της μαστίχας από την ΕΕ μέσα από την πιστοποίηση της “μονογραφίας” της,- όπως λέγεται είναι τεράστιες τόνισε κ. Μονίαρος προσθέτοντας ότι ο κλάδος των φυτικών φαρμακευτικών προϊόντων είναι ισχυρός στις αγορές της Ευρώπης.

Ήδη η διαδικασία βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώριση της μαστίχας ως φυτικού φαρμάκου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παθήσεις όπως αυτές του δέρματος και του παχέος εντέρου. Με αυτά τα δεδομένα δημιουργείται από την αρχή του θέρους ένα ερευνητικό κέντρο για τη Μαστίχα στη Χίο με στόχο την εκεί ανάπτυξη προϊόντων, με συνέργειες με εταιρίες και Πανεπιστήμια. Επενδύονται, μάλιστα, περίπου 150 χιλιάδες ευρώ σε μελέτες, τόσο μέσω συνεργειών με εταιρείες εκτός του νησιού, όσο και στην έρευνα πεδίου στη Χίο.

Επίσης οι μαστιχοπαραγωγοί Χίου ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να επενδύσουν συστηματικά τα επόμενα χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων με βάση τη μαστίχα σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία IASIS Pharma.

Τα πρώτα σκευάσματα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην εγχώρια, αλλά και τη διεθνή αγορά μέσα στο 2016.

 

Πηγή:  www.econews.gr

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ "ΑΡΣΙΣ"
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ"
Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας!
Θεατρικός Σύλλογος
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Υπέροχη Ελλάδα...
Copyright © 2017 Starwalkers