ΆρθραΗμερομηνία: 24-01-2016 "Για δυο μωρά λυκάκια"

 

 

Το παιδικό παραμύθι «ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ»

παρουσιάζεται την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11 π.μ. 

στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δελμούζου  1 και Αγίας Σοφίας 51

 

Η βιβλιοεκδοτική δραστηριότητα του 2015 στο παιδικό βιβλίο έκλεισε με μια καλαίσθητη έκδοση των εκδόσεων ΒΑΡΦΗ «ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ» της Μαρίας Πετκανοπούλου.

Ένας παππούς στην τάξη του εγγονού του αφηγείται ένα παραμύθι. Είναι το παραμύθι της ζωής του ή η ζωή του που έγινε παραμύθι; Η συγγραφέας, μας παρασύρει να ακολουθήσουμε ένα μικρό αγοράκι από τα μονοπάτια των προβληματισμών του στα μονοπάτια του δάσους. Για το Μάνο τα άγρια ζώα δεν είναι παιχνίδι, είναι κομμάτι της πολύτιμης φύσης και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το καταστρέφει για να διασκεδάσει… Να αφήνει μόνα τους δυο παιδιά και ας είναι και λυκάκια.

Με αφορμή ένα τυχαίο άκουσμα, την επιτυχία ενός κυνηγού στο κυνήγι μιας λύκαινας, η συγγραφέας στήνει ένα παραμύθι όπου οι μυθοπλασμένοι ήρωες μάς μυούν στον κόσμο της πραγματικότητας. Διαβάζοντάς το οι ενήλικοι αναγνώστες μπορούν να αναστοχαστούν και τα παιδιά να προβληματιστούν για τη στάση του ανθρώπου απέναντι στα ζώα και στο οικοσύστημα.

Ένα παραμύθι με αφήγηση γενναιόδωρη σε συναισθήματα, η οποία ανοίγει διάλογο με πολλά θέματα, εικονογραφημένο από την Άννα Καρνή με εικόνες πολύχρωμες ολοσέλιδες, εικόνες που δείχνουν και εικόνες που αποσιωπούν, βλέμματα που μαγνητίζουν και σε παρασύρουν στο μεγάλο δάσος…

Η συγγραφέας Μαρία Πετκανοπούλου, βραβευμένη με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τον Απρίλιο του 2011, είναι νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας στην κατεύθυνση « Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας». Το βιβλίο «ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ» είναι το τρίτο της βιβλίο.

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers