ΆρθραΗμερομηνία: 04-10-2015 Πρόσβαση Ζωής

Πρόσβαση Ζωής

 
 
Πρόσβαση Ζωής: Μία νέα στήλη εγκαινιάζεται από την Ευθαλία Καδέρογλου στην Διαδυκτιακή πύλη του StarClassic Radio η οποία θα αναδείξει θέματα προσβασιμότητας που μας αφορούν όλους. 
Πρόσβαση  Ζωής στην κοινότητα, στην πόλη, στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στην μετακίνηση, στον τουρισμό, εν τέλει στην Συνύπαρξη... 
 
Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: 127.5 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο βασίζονται σε στρατηγικές προσβασιμότητας για την ελεύθερη και ισότιμη μετακίνηση και συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα έκφρασης της ζωής. 
 
Ειδικότερα εστιάζοντας στα θέματα του  προσβάσιμου τουρισμού, ο ετήσιος τζίρος δύναται να φτάσει τα 166 δις ευρώ. Φυσικά η Ελλάδα έχει το δυναμικό να προσελκύσει ένα μέρος αυτών των εσόδων μόνον αν επενδύσει προς υπηρεσίες τουρισμού για ανθρώπους που έχουν δυσκολίες πρόσβασης, καθώς στην παρούσα φάση κρίνονται ως ανεπαρκείς και δυσεύρετες.  
 
Παρ' όλο που υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που προσφέρουν βασικές υπηρεσίες για άτομα με κινητική αναπηρία ή και προβλήματα όρασης, η πλειοψηφία των καταλυμμάτων και των επιχειρήσεων αλλά και των δημόσιων χώρων ενδιαφέροντος δεν εξασφαλίζει προσβασιμότητα για αυτούς τους εν δυνάμει χρήστες τουριστικών υπηρεσιών.
 
Σχεδιασμός που επιτρέπει καθολική προσβασιμότητα στην κοινωνική ζωή ενός τόπου, σημαίνει να προσφέρονται υπηρεσίες που αφορούν ένα ευρύ φάσμα το οποίο αφορά από ανθρώπους με αισθητηριακές δυσκολίες μέχρι εκείνους που αντιμετωπίζουν κινητικές ή γνωστικές δυσκολίες ή ανήκουν σε άλλες ευάλλωτες κοινωνικές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι. Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία έχει αναπτυχθεί ένα τεράστιο κοινωνικό κίνημα με στόχο τον καθολικό αστικό σχεδιασμό δηλαδή την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης για όλους τους πολίτες σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου κάθε ευνομούμενης πολιτείας.
 
Στη στήλη "Πρόσβαση Ζωής" θα εστιάσουμε σε κάθε επιτυχή προσπάθεια καθολικού σχεδιασμού πρόσβασης σε υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά που συμβαίνει γύρω μας, στη γειτονιά, στο σχολείο, στην πόλη μας, στα νησιά μας, στις ορεινές διαδρομές μας καθώς και στην ευρύτερη γειτονιά μας την Ευρώπη. Επίσης θα παρουσιάζονται Ελληνικά καταλύμματα, επιχειρήσεις και δημόσιοι χώροι ενδιαφέροντος που διαθέτουν ικανοποιητικές υπηρεσίες πρόσβασης έτσι ώστε αθροιστικά να αποτελέσουν έναν μικρό οδηγό που μπορεί να φανεί ωφέλιμος σε μία μεγάλη μερίδα πληθυσμού που χρειάζεται πληροφορίες για προσβάσιμα περιβάλλοντα.
 
Ευθαλία Καδέρογλου, M.Ed., Pg.Cert.
Ειδική Παιδαγωγός, Ραδιοφωνική Παραγωγός του StarClassic Radio
Δημοσιογράφος Προσβάσιμου Τουρισμού
Μέλος της ΕΔΣΤΕ ( Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος) 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers