ΆρθραΗμερομηνία: 11-04-2016 Άνοιξη στη βεράντα

Άνοιξη στη βεράντα


 

Πώς να ανανεώσουμε και τη μικρότερη βεράντα

για να απολαύσουμε μια νέα γωνιά του σπιτιού

για τα γεύματα, την ανάπαυλα, τη μελέτη, τις παρέες μας

Το μπαλκόνι και η βεράντα είναι για εμάς τους Έλληνες είναι επέκταση του σπιτιού μας. Δεν έχει σημασία το μέγεθός του, αλλά πόση όρεξη και φαντασία έχετε! Απαλλαγείτε λοιπόν από τα στερεότυπα πως στα μπαλκόνια χωράνε μόνο ντουλάπες, καρέκλες, τραπέζια και γλάστρες και κυρίως μην πιστεύετε πως στο δικό σας μικρό μπαλκονάκι δεν χωράει τίποτα. Δώστε στιλ με οικονομικά πράγματα και κατασκευές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, ώστε να προσθέσετε πραγματικά ακόμη ένα δωμάτιο στο σπίτι για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάντε το μπαλκόνι συνέχεια του σπιτιού σας

Όσο μικρότερος είναι ο χώρος σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να αποτελεί... προέκταση του σπιτιού σας, ώστε η συνολική εικόνα να το «ενσωματώνει» στο σπίτι κι όχι να το απομονώνει τονίζοντας το μικρό του μέγεθος. Εκτός από λουλούδια και φυτά δείτε με τι άλλους τρόπους θα το πετύχετε.

  • Βάλτε χρώμα 

Χρησιμοποιήστε χρώματα και στοιχεία που να ταιριάζουν με το δωμάτιο που βγάζει στο μπαλκόνι. Βάψτε τον τοίχο του μπαλκονιού σας ένα χρώμα που να δένει με το καθιστικό σας. Αν πρέπει να ακολουθήσετε το χρώμα της υπόλοιπης πολυκατοικίας, τότε προσαρμόστε το χρώμα του δωματίου στο χρώμα του μπαλκονιού σας. Εξάλλου μέσα στο σπίτι μπορείτε να δώσετε το χρώμα που σας εκφράζει με τις κουρτίνες, τα διακοσμητικά και με την ταπετσαρία σε ένα τοίχο.

  • Βάλτε χαλάκι 

Ακόμη κι ένα ψάθινο χαλάκι ή μια κουρελού σε έντονο χρώμα, μια ιδέα που αρχικά μπορεί να σας ξενίσει, θα δώσει άλλο αέρα και την εντύπωση πως πρόκειται πραγματικά για ένα ακόμη δωμάτιο του σπιτιού. Επιπλέον, θα καλύψει και το δάπεδο του μπαλκονιού σας που μπορεί να μη σας αρέσει.

Ιδέες για έπιπλα εξωτερικού χώρου 

Είναι μια επιλογή που θέλει προσοχή, ώστε να είναι στιλάτα, να αφήνουν χώρο για τα λουλούδια σας και να είναι και πρακτικά. Είναι πολύ σημαντικό πριν βγείτε στην αγορά να αποφασίσετε αν θέλετε ένα μπαλκόνι με καναπέ και τραπεζάκι για κουβεντούλα και πίτσα στο χέρι, ή αν προτιμάτε κανονικό τραπέζι με καρέκλες που αν θέλετε θα μπορείτε να κάνετε τραπέζι σε δύο φίλους.

  • Κάντε ειδικές κατασκευές 

Σε ό,τι αφορά τα καθίσματα, προτιμήστε μικρά «παγκάκια» από απλές σανίδες, παλέτες κλπ. που θα συμπληρώσετε με μαξιλάρια. Είναι μια σχετικά οικονομική ειδική κατασκευή, που θα μπορείτε να καθορίσετε εσείς το φάρδος και το μήκος τους, ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου και να εκμεταλλευτείτε κάθε χιλιοστό του μπαλκονιού σας. Βάψτε τα ξύλα ή αφήστε τα στο φυσικό τους μέγεθος.

  • Κλασικά διαχρονικά έπιπλα 

Επιλέξτε έπιπλα με απλό σχεδιασμό, όπως το τραπεζάκι του καφενείου, ή το ένα απλό ξύλινο με καρέκλες και δώστε του ένα έντονο χρώμα που σας εκφράζει. Έτσι κατευθείαν αποκτάει χαρακτήρα και στιλ!

  • Στιλ με γήινα χρώματα 

Ωραία τα έντονα χρώματα, αλλά αν θέλετε το μπαλκόνι σας να έχει ένα πιο σοβαρό στιλ, τότε οι αποχρώσεις του γκρι, του μπεζ, του υπόλευκου και των μαύρων λεπτομερειών είναι η χρωματική παλέτα για να το πετύχετε. Επιλέξτε γλάστρες και υφάσματα σε αυτές τις αποχρώσεις και αφήστε το χρώμα των λουλουδιών να το γλυκάνει.

  • Τέντες 
Στην Ελλάδα ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και η τέντες είναι απαραίτητες. Αποφύγετε τα πολύ λευκά ή πολύ σκούρα χρώματα, καθώς αυτά που είναι κοντά στο λευκό τα διαπερνάει ο ήλιος και τα πολύ σκούρα τραβούν τη ζέστη. Τολμήστε, όμως, να δώσετε χρώμα στη τέντα σας επιλέγοντας μία διχρωμία. Προσοχή στο σχέδιο, όχι λουλουδάκια και κλάρες! Μία ωραία μίνιμαλ ρίγα αρκεί. Προσοχή στο σήμα από πίσω… είναι άλλα υφάσματα που κάνουν σκιά και άλλα ακόμα πιο χοντρά που δεν τα διαπερνά ο ήλιος. Για την Ελλάδα επιλέξτε τα πιο χοντρά. Ρωτήστε γι' αυτό τον ειδικό για τις τέντες.
  • Επιλέξτε τραπέζι που να ανοίγει και σκαμπό που στοιβάζονται 

Είναι πολύ σημαντικό να μη σας πιάνουν το χώρο έπιπλα που δεν τα χρειάζεστε για όλες τις ώρες. Στην αγορά θα βρείτε τραπέζια εξωτερικού χώρου που θα μπορείτε να τα ανοίγετε όταν έχετε φίλους, καθώς και σκαμπό που μπαίνουν το ένα πάνω στο άλλο και θα τα έχετε είτε για παραπάνω καθίσματα, είτε για πλαϊνά τραπεζάκια.

 

Πηγή: spirossoulis.com 

 

 

 

 

 

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers