ΆρθραΗμερομηνία: 07-09-2016 Too Good To Go: Η εφαρμογή που παραγγέλνεις το φαγητό που περίσσεψε στα εστιατόρια πάμφθηνα

Too Good To Go: Η εφαρμογή που παραγγέλνεις το φαγητό που περίσσεψε στα εστιατόρια πάμφθηνα

 

Σας παρουσιάζουμε την πρώτη φορά που το να παραγγείλεις φαγητό απ' έξω είναι πιο οικονομικό από το να μαγειρέψεις στο σπίτι.

Το Too Good To Go είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί στην Μεγάλη Βρετανία και η οποία επιτρέπει στον χρήστη να παραγγείλει το φαγητό που έχει ξεμείνει στα εστιατόρια, και μάλιστα με μεγάλη έκπτωση. Στόχος της είναι να βοηθήσει στη μείωση της σπατάλης από μεγάλες επιχειρήσεις που συνήθως πετάνε στα σκουπίδια μια χαρά φαγώσιμο φαγητό στο τέλος της ημέρας, μόνο και μόνο επειδή τους περίσσεψε.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδεθεί στην εφαρμογή, να διαλέξει ένα από τα διαθέσιμα εστιατόρια και να πληρώσει την παραγγελία μέσω της εφαρμογής.

Έπειτα πηγαίνει στο εστιατόριο για να παραλάβει το φαγητό του σε συγκεκριμένες ώρες, συνήθως στο κλείσιμο ή λίγο μετά το πέρας της ώρας που το εστιατόριο έχει τον περισσότερο κόσμο.

«Η σπατάλη του φαγητού φαίνεται να είναι ένα από τα πιο ανόητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε αυτόν τον κόσμο», λέει ο συνιδρυτής της εφαρμογής James Crummie στο Business Green. «Η βιομηχανία των εστιατορίων σπαταλά περίπου 600.000 τόνους φαγητού ετησίως και, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχουν 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε άμεση ανάγκη για κουπόνια φαγητού από τις τράπεζες τροφίμων. Γιατί έχουμε αυτά τα δύο τεράστια κοινωνικά προβλήματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και παρόλα αυτά κανείς δεν κάνει τίποτα για να τα αντιμετωπίσει;».

Οι χρήστες του Too Good To Go έχουν επίσης την επιλογή να προσφέρουν γεύματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη δωρίζοντας 1 βρετανική λίρα ή περισσότερες μέσω της εφαρμογής, σύμφωνα με τις οδηγίες του site. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δωρεές περισσότερων από 1.100 γευμάτων.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί αρχικά στη Δανία το 2015 και ήρθε φέτος στη Μεγάλη Βρετανία ενώ ο στόχος της είναι να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη στις περιοχές Brighton, Birmingham, Manchester και Leeds και θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο Λονδίνο μέσα στον Αύγουστο.

Ήδη το Too Good To Go έχει βοηθήσει στο να μειωθεί σημαντικά η σπατάλη του φαγητού. Η εφαρμογή έχει μέχρι στιγμής γλιτώσει 600 γεύματα από χώρους υγειονομικής ταφής της Αγγλίας.

Οι παραγγελίες μέσω της εφαρμογής κοστίζουν από 2 λίρες μέχρι 3.80 λίρες.

Οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το φαγητό της αρεσκείας τους αλλά τους δίνονται πληροφορίες για τα φαγητά που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμα. Για να κάνει την όλη εμπειρία εντελώς φιλική προς το περιβάλλον, η εφαρμογή παρέχει ανακυκλώσιμες συσκευασίες στα εστιατόρια που συμμετέχουν.

Ένα ακόμα δυνατό σημείο του Too Good To Go είναι πως όλοι βγαίνουν κερδισμένοι χρησιμοποιώντας το. Τα εστιατόρια που χρησιμοποιούν την εφαρμογή έχουν περισσότερα έσοδα στο τέλος της βραδιάς καθώς καταλήγουν να πουλήσουν το φαγητό που θα πετούσαν. Και η ίδια η εφαρμογή βγάζει λεφτά καθώς παίρνει ένα μικρό ποσοστό από τα εστιατόρια που συμμετέχουν σε αυτή για κάθε πώληση γεύματος που κάνουν.

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers