ΆρθραΗμερομηνία: 08-01-2017 Ανταλλακτικό Σχολείο

Ανταλλακτικό Σχολείο

 

 

Το δίκτυο ανταλλαγής εκπαίδευσης σε ανοιχτό πλαίσιο όπου μπορεί κανείς να διδάξει και να διδαχθεί χωρίς οικονομικές απολαβές αλλά με ανταλλαγή υπηρεσιών , Trade School, ξεκίνησε και στην Ελλάδα! Πρόκειται για μία δοκιμασμένη εμπειρία σε κράτη όπως η Αμερική και η Αγγλία, όπου η οργάνωση των ανταλλακτικών σχολείων έχει φθάσει να προσφέρει έως και πανεπιστημιακού επιπέδου γνώσεις. Εδώ, είμαστε στην αρχή, στην Αθήνα κι ευχόμαστε τη διάδοση και την ανάπτυξή του.

Το Trade School Athens (TSA) είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Είναι ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.

Το TSA βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι έχουν κάτι να διδάξουν, είτε αυτό σχετίζεται με ακαδημαϊκές σπουδές, είτε με προσωπική έρευνα, ικανότητες, δεξιότητες ή πρακτική εμπειρία. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και να ενισχύσει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.

Το σχολείο δεν έχει σταθερή βάση για την πραγματοποίηση των μαθημάτων, καθώς δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις, Έτσι, πρόκειται για ένα κινητό σχολείο στην πόλη. Τα μαθήματα γίνονται σε χώρους που θέλουν να φιλοξενήσουν και να υποστηρίξουν τη λειτουργία του σχολείου. Έτσι ένα μάθημα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια σχολή χορού, σε μια καφετέρια, σε ένα βιβλιοπωλείο ή ακόμα και σε ένα πάρκο. Ο δάσκαλος μπορεί, αν θέλει, να βρει και να προτείνει το χώρο που θα πραγματοποιηθεί το μάθημά του.


Αν κάποιος ενδιαφέρεται να διδάξει μπορεί να στείλει μία σύντομη περιγραφή του μαθήματος που θέλει να διδάξει, μια λίστα με τα πράγματα που θα ήθελε ως αντάλλαγμα από τους μαθητές και - προαιρετικά- ένα σύνδεσμο για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι περισσότερα για τον ίδιο (προσωπικό site, blog, λογαριασμό σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης κτλ).

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα από τα μαθήματα του προγράμματος,  τσεκάρετε το κουτάκι με το αντάλλαγμα που είστε διατεθειμένοι να προσφέρετε στο δάσκαλο και δηλώστε συμμετοχή!

 
Πώς ξεκίνησε το Trade School
Η ιδέα για την υλοποίηση του πρώτου Trade School ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2010. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30 σχολεία σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Δείτε περισσότερα στο tradeschool.coop

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Η παιδική αθωότητα...
...της φύσης
Τα λουλούδια χορεύουν...
...στον άνεμο
Copyright © 2018 Starwalkers