ΆρθραΗμερομηνία: 18-04-2017 Μάης των παραμυθιών / Action Art

Μάης των παραμυθιών / Action Art

 

 

                                      << Μάης των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών>>
                                                          για έκτη συνεχή χρονιά

 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ STARCLASSIC RADIO


Η Action Art/ Eικαστική Δράση, για 6η συνεχή χρονιά οργανώνει το φεστιβάλ «Μάης των Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών», συνδιοργανώνει  και συμμετέχει σε δράσεις  άλλων φορέων με εκδηλώσεις, παραστάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια.


13, 14 Μαΐου 2017, οργανώνει το διήμερο αφιέρωμα στο παραμύθι «Μέρες Παραμυθιών», με παραστάσεις-αφηγήσεις, εργαστήρια για γονείς και παιδιά και τη συμμετοχή αφηγητών, μουσικών, ερμηνευτών, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ Elephantastico.


14 Μαΐου 2017, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση βιβλίου με πολυγλωσσική αφήγηση


18 Μαΐου 2017, οργανώνει για 4η συνεχή χρονιά, το σεμινάριο «Η Διδασκαλία και Εκμάθηση  της Γαλλικής Γλώσσας μέσω του Παραμυθιού».


20 και 21 Μαΐου 2017 οργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το σεμινάριο «Εκπαίδευση στην Αφήγηση Παραμυθιών».


28 Μαΐου 2017 συμμετέχει στη Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με «Πολυγλωσσικές Αφηγήσεις» από ομάδα που αποτελείται από φυσικούς αφηγητές από διάφορες χώρες οι οποίοι αφηγούνται στη μητρική τους γλώσσα.


19,22,23, 24 Μαϊου & 1 Ιουνίου, 8 Ιουνίου 2017 οργανώνει και πραγματοποιεί δίγλωσσες (ελληνογαλλικά) και πολυγλωσσικές αφηγήσεις σε διαφορετικούς χώρους και διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (σχολεία, παιδικούς σταθμούς, café της πόλης).


     Η οργάνωση των δράσεων γύρω από το παραμύθι  και η συμμετοχή σε δράσεις άλλων φορέων στοχεύει στη:


•    διάδοση της Άυλης Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ανάδειξη της οικουμενικότητας των αξιών, μέσα από την προφορική αφήγηση παραμυθιών.
•    συνεργασία με συλλόγους, φορείς , ομάδες και στην γνωριμία και αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων.

•    εξοικείωση με τις γλώσσες που μιλούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προώθηση της εξάλειψης των ανισοτήτων στην πολυπολιτισμική κοινωνία μέσω του παραμυθιού  που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

                               Λίγα λόγια για την Action Art/Εικαστική Δράση   www.action-art.gr


H Action Art/Εικαστική Δράση, ιδρύθηκε το 2009, είναι μη κερδοσκοπική εταιρία και μέλος του Thess Δίκτυο (Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης),   του Παρατηρητηρίου  Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας &  του Ιδρύματος   ΑnnaLindh Foundation (Διακυβερνητικός θεσμός για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης κατοίκων και πολιτών της Μεσογείου).
Κύριο έργο της  είναι: α)η προώθηση, αναβίωση και διάδοση της τέχνης της προφορικής αφήγησης παραμυθιών και η ανάδειξη της παιδαγωγικής τους αξίας , β) η ενθάρρυνση για  επαφή  με την τέχνη και για   συμμετοχή στην εικαστική διαδικασία και  εικαστική έκφραση, γ)η προώθηση της άτυπης μάθησης, δ) η παροχή  εξειδικευμένων γνώσεων και εφοδίων για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά ή εθελοντικά στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια και ποικίλες δράσεις αυτοεξέλιξης.  
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων της, η Action Art/Εικαστική Δράση συνεργάζεται με ομάδες , μεμονωμένα άτομα,  φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υποστηρίζει  πρωτοβουλίες παρέχοντας εθελοντικά προγράμματα.

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers