ΆρθραΗμερομηνία: 27-04-2017 Καφέ Πολυγλωσσίας

Καφέ Πολυγλωσσίας

 

 


Πρόσκληση στο Καφέ Πολυγλωσσίας την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 18:30

στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ STARCLASSIC RADIO

 

 Τα Καφέ της Πολυγλωσσίας υποδέχονται τις γλώσσες και τους πολιτισμούς, μέσα από τις οικογένειες που φιλοξενούνται στην πόλη, τις αλλόγλωσσες κοινότητες, τους Φορείς και τις Οργανώσεις που συμμετέχουν κάθε χρόνο στις γιορτές Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο Καφέ της Πολυγλωσσίας μπορείτε να παρουσιάσετε δράσεις και να μοιραστείτε τις σκέψεις, τις εμπειρίες καθώς και τις απόψεις σας.

Στο συγκεκριμένο Καφέ, οι φιλοξενούμενοι του κοινωνικού διαμερίσματος αιτούντων άσυλο 18 έως 25 ετών της Άρσις (Κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων) θα παρουσιάσουν εκφράσεις και παροιμίες της αραβικής και περσικής γλώσσας. Επίσης, οι διαμένοντες του φιλοξενείου οικογενειών αιτούντων άσυλο της Άρσις θα έχουν μαγειρέψει και θα προσφέρεται επί τόπου, αφγανικό φαγητό και συγκεκριμένα η συνταγή kabuli, για μια γευσιγνωστική εμπειρία των συμμετεχόντων στο καφέ της πολυγλωσσίας.

 

 Ο φετινός τίτλος της Γιορτής Πολυγλωσσίας είναι:

«5η Γιορτή Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2017 Συναντήσεις στον ενδιάμεσο χώρο»


Σας προσκαλούμε να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως και τις 5/05/2017 στο σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης:http://opengov.thessaloniki.gr/opengov/multilang_2017/

 

Επιστημονική εποπτεία των Γιορτών Πολυγλωσσίας: Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου, Διδακτολόγος

Η Ομάδα ΔιΕπαφη εισήγαγε, διέδωσε και υποστηρίζει τα Καφέ Πολυγλωσσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα Καφέ Πολυγλωσσίας φιλοξενούν σε περιοδικό χώρο μία εφήμερη κοινότητα, ανοιχτή, την ώρα που η κοινωνική κινητικότητα και η υποχώρηση των παραδοσιακών δεσμών μεταξύ μας εξελίσσεται ραγδαία.


Ως ιδέα, αποτελεί ένα αντίδοτο στην αδιαφορία, την ατομικότητα και το γλωσσικό και πολιτισμικό αποκλεισμό.
Η κύρια προσπάθειά μας είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε άνθρωποι χωρίς προηγούμενους γλωσσικά ή πολιτισμικά δεσμούς να συναντηθούν μεταξύ τους, να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον τους για τη διαφορετικότητα και την παιδαγωγική της σημασία. Άνθρωποι που το μόνον που θέλουν είναι να μοιραστούν τη συζήτηση, ώστε να νιώσουν πως αλληλοεκπαιδεύονται σε νάματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συναντίληψης. Πολίτες που επιδιώκουν την αυτοεκπαίδευση, τη διάδραση, τον κριτικό στοχασμό και την επικοινωνία.


Άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, φυλής, ηλικίας, κοινωνικοοικονομικής ομάδας βρίσκονται, συναντώνται και ανταλλάσουν, μαθαίνουν ο ένας τη γλώσσα και τον πολιτισμό του άλλου. Μοιράζονται την ίδια νοητική τράπεζα και συνδιαμορφώνουν τον κριτικό προβληματισμό. Αυτό, θεωρούμε ότι προωθεί μία νέα αγωγή του Πολίτη, μία άτυπη συνεκπαίδευση όλων μας, μέσα από όλους, με όλους και για όλους.
Τα Καφέ Πολυγλωσσίας βρίσκονται στο μεσοχώρο, μεταξύ της σκέψης και της δράσης. Ως χώρος άλλωστε, ένα Καφέ ανήκει όμοια στην κοινωνία, στο δρόμο, στο Πρόσωπο, στη διαπροσωπική επαφή. Είναι τόσο κλειστό όσο και ανοιχτό, υπερυψωμένο ως σκηνή στο φαντασιακό μας σαν ένας χώρος που κοινωνεί το πέρασμα από τον μέσα κόσμο μας, τον υπόρρητο στον έξω από εμάς, στην εκδήλωσή του.


 

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers