ΆρθραΗμερομηνία: 04-09-2017 Σινεμά πολυχώρος

Σινεμά πολυχώρος

 

Ενας από τους ιστορικούς πολυκινηματογράφους του Μιλάνου, το Anteo, από τις 8 Σεπτεμβρίου αλλάζει πρόσωπο και καινοτομεί. Ο χώρος θα είναι μία έκπληξη: όχι μόνον αίθουσες προβολής αλλά και βιβλιοπωλεία -στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να διαβάζουν ό,τι επιθυμούν χωρίς να πρέπει να αγοράσουν αρκεί να διαθέτουν εισιτήριο για κάποια από τις αίθουσες- χώροι μελέτης, εργασίας και συναντήσεων.

Την ιδέα την είχε ένας αιθουσάρχης στο Μιλάνο. «Είναι ένα όνειρο ετών που γίνεται πραγματικότητα» εξηγεί στην Corriere della Sera ο ιδιοκτήτης των αιθουσών Λιολένο Τσέτι. Ο χώρος φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης και ανάμειξης διαφορετικών μορφών θεάματος, όπου δεν θα προβάλλονται μόνον ταινίες, αλλά θα γίνονται συναυλίες, θα ανεβαίνουν όπερες και θεατρικές παραστάσεις. Με λίγα λόγια ένας πολυχώρος πολιτισμού και διασκέδασης.

Ανάμεσα στις καινοτομίες και μία αίθουσα-εστιατόριο όπου θα μπορεί, όποιος το επιθυμεί, να τρώει ενώ βλέπει ταινία, ενώ ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 10 το πρωί ως τη μία το βράδυ.

«Ο δρόμος για να προσελκύσει κανείς ξανά το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες περνάει από την προσφορά όλο και περισσότερων υπηρεσιών προς τους θεατές» λέει ο Τσέτι.

Για τα παιδιά και τους γονείς που δεν έχουν πού να τα αφήσουν θα υπάρχει -εκτός από τις ταινίες- ειδικός χώρος ψυχαγωγίας ο οποίος στελεχώνεται από ειδικούς παιδαγωγούς. Τα παιδιά θα μπορούν να παραμένουν και να διασκεδάζουν όσο οι γονείς τους βλέπουν ταινία ενώ τα μεγαλύτερα σε ηλικία, εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν να παρακολουθούν ειδικά μίνι-μαθήματα κινηματογράφου.

Και όχι μόνον αυτά, αλλά κλέβοντας την ιδέα από την τηλεόραση on demand ο Τσέτι αποφάσισε να προτείνει τον… κινηματογράφο on demand. Μία αίθουσα τριάντα θέσεων η οποία θα ενοικιάζεται για ιδιωτικές προβολές (250 ευρώ για ολόκληρη την αίθουσα) και θα προβάλλει ό,τι θέλει ο ενοικιαστής. Μία μεγάλη επένδυση πέντε εκατομμυρίων ευρώ, που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κινηματογράφο ως χώρο. Μένει να μάθουμε πώς θα ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία οι κινηματογραφόφιλοι του Μιλάνου.

Πηγή: www.protagon.gr

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers