ΆρθραΗμερομηνία: 08-10-2017 Χρηστικά αντικείμενα ελληνικής έμπνευσης

Χρηστικά αντικείμενα ελληνικής έμπνευσης

 

Μοναδικές δημιουργίες των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου ταξιδεύουν προς τις Βρυξέλλες μετά τη βράβευσή τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στις 22 Σεπτεμβρίου.


Τα σύγχρονα χρηστικά αντικείμενα με ελληνική έμπνευση και αφετηρία που δημιούργησαν οι φοιτητές θα βρίσκονται στο κεντρικό φουαγιέ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 16 ως τις 20 Οκτωβρίου, για την έκθεση «Beware of Greeks - Contemporary Greek designers», μια πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.


Συνολικά 24 ομαδικές ή ατομικές εργασίες φοιτητών του ΤΜΣΠΣ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και 6 εργασίες εκτός διαγωνισμού φιλοξενήθηκαν στο μουσείο Μπενάκη και όλες πέτυχαν να διαχειριστούν μια διπλή πρόκληση: ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στο ζητούμενο του να εμπνευστούν από την ελληνικότητα και να εμπνεύσουν το κοινό στις αξίες και τις αρχές της.


Η βράβευση των 10 έργων δίνει το εισιτήριο σε αντιπροσωπεία 10 φοιτητών του ΤΜΣΠΣ και τους επιβλέποντες καθηγητές τους να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και να αναδείξουν τη δυναμικότητα της επόμενης γενιάς ελλήνων σχεδιαστών. Έτσι, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου μαζί με φοιτητές του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και με τα έργα Ελλήνων σχεδιαστών (Μαρία - Όλγα Βλάχου, Λούλα Λεβέντη, ομάδα Salty Bag, Σοφία Παπακώστα, Χριστίνα Σκουλούδη, Σέργιος Φωτιάδης) θα γίνουν πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού σχεδιασμού στην έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Πηγή: www.athensvoice.gr

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Η παιδική αθωότητα...
...της φύσης
Τα λουλούδια χορεύουν...
...στον άνεμο
Copyright © 2018 Starwalkers