ΆρθραΗμερομηνία: 28-10-2017 "Η ώρα της ΣυνΑνθρωπίας": φιλοξενούμε ανθρωπιστικές οργανώσεις και παρουσιάζουμε τις δράσεις τους.

 

Δευτέρα 30/10 στις 22:30 στην ραδιοφωνική ζώνη του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού StarClassic Radio «Η Ώρα της συνΑνθρωπίας» συνομιλούμε με εκπροσώπους των μεγάλων διεθνών οργανισμών ASB, WAHA και της ΑΡΣΙΣ για το πρόγραμμα που υλοποιούν για την υποστήριξη των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ενημερωνόμαστε για την κατασκευή αξιοπρεπών χώρων διαβίωσης από την ASB, μαθαίνουμε για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής βοήθειας από τη WAHA, με ιδιαίτερη έμφαση στην φροντίδα ευάλωτων ομάδων όπως η μητέρα και το παιδί, συζητούμε για τις υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ (Ψυχοκοινωνική στήριξη, Παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δράσεις, Υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων κ.α.).

Ο διευθυντής του προγράμματος της ASB, ljubisa Vrencev, η  ιατρός Dr Βάλια Παπαγεωργίου και ιατρική συντονίστρια της WAHA και ο εκπρόσωπος της ΑΡΣΙΣ Νίκος Γαβαλάς σε μία ευρεία συζήτηση για τη συνεργασία των ελληνικών οργανώσεων όπως η ΑΡΣΙΣ με άλλες διεθνούς εμβέλειας όπως η ASB και η WAHA για να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν από τις ραγδαίες προσφυγικές ροές, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, συνέπεια προς τα ιδεώδη της Ευρώπης και φροντίδα για τον συγκεκριμένο τόπο, την Ελλάδα.

Η ASB [Arbeiter-Samariter-Bund] με την υποστήριξη του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια [European Commission's Civil Protection and Humanitarian Aid department (ECHO)], με εταίρους την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και την WAHA International [Women And Health Alliance] και σε πλήρη συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα με τον τίτλο «Integrated Shelter Model – Rapid Mobility Solution» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Βόρεια Ελλάδα.

Η πρώτη αυτή εκπομπή παρουσιάζει μία γενική άποψη του προγράμματος και τον ιδιαίτερο ρόλο των εταίρων που συνεργάζονται στην υλοποίησή του. Η επόμενη εκπομπή θα εστιάσει στις συγκεκριμένες δράσεις στο πεδίο μέσα από τις συνεντεύξεις των στελεχών που εργάζονται με τους πρόσφυγες.

«Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν υλοποιηθεί με την οικονομική αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκφραζόμενες απόψεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι εκπροσωπούν τις επίσημες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται στην εκπομπή»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα Κράτη Μέλη της είναι ένας παγκόσμιος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας. Διά μέσου του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια [European Commission's Civil Protection and Humanitarian Aid department (ECHO)], η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά κάθε χρόνο περισσότερα από 120 εκατομμύρια θύματα συρράξεων και καταστροφών. Με την κεντρική του υπηρεσία στις Βρυξέλλες και ένα διεθνές δίκτυο υπηρεσιών στα πεδία δράσης, το ECHO παρέχει υποστήριξη στους πλέον ευπαθείς ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο τις ανθρωπιστικές ανάγκες, χωρίς διακρίσεις φυλής, εθνότητας, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, συμμετοχής σε κάποια εθνική ή πολιτική ομάδα.

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers