ΆρθραΗμερομηνία: 13-11-2017 Το έργο της ASB για την προσφυγική κρίση

Το έργο της ASB για την προσφυγική κρίση

 

 

Δευτέρα 13/11 στις 22:30 στην ζώνη του διαδικτυακού ραδιοφώνου StarClassic Radio www.starclassic.gr  «Η Ώρα της συνΑνθρωπίας» συνομιλούμε με εκπροσώπους του μεγάλου διεθνούς οργανισμού ASB για το πρόγραμμα που υλοποιεί με στόχο την υποστήριξη των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στα Διαβατά.

Συνομιλούμε με την Αθηνά Λεοντάκη, υπεύθυνη της τεχνικής υπηρεσίας της ASB που φρόντισε για την κατασκευή ενός βιώσιμου οικισμού στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά. Αυτόνομοι χώροι κατοικίας, δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, κοινοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης κ.α. συνθέτουν ένα κατάλληλο περιβάλλον που συντηρεί το αίσθημα του συνοικείν και την τήρηση των κοινών κανόνων διαβίωσης.

Συνάμα, ο συντονιστής πεδίου Γιώργος Κεχαγιάς μας εξηγεί όλες τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για να οργανώσουν την ζωή των προσφύγων με σεβασμό, ευελιξία και με την προώθηση νέων πρακτικών, ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ένα εσωτερικό γραφείο εξυπηρέτησης δέχεται και διευθετεί όλων των ειδών τα αιτήματα των προσφύγων του κέντρου στα Διαβατά, σε συνεργασία με τους εταίρους του προγράμματος και άλλους οργανισμούς. Έχουν οργανωθεί δράσεις εντός του κέντρου και άλλες που αφορούν στη σύνδεση των προσφύγων με την ευρύτερη κοινότητα. Υπηρεσίες εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και νομικής υποστήριξης συμπληρώνουν το δίκτυο στήριξης των προσφύγων, ενώ σχεδιάζονται κι άλλες που θα αφορούν στην επαγγελματική τους κατάρτιση.

Ο σεβασμός στον άνθρωπο και το αληθινό ενδιαφέρον για τις ανάγκες του έχει οδηγήσει όλη την ομάδα στελεχών της ASB να χειριστεί άριστα τις επιχορηγήσεις της ECHO, ώστε να δημιουργήσει ένα κέντρο φιλοξενίας που αποτελεί πανελλαδικό πρότυπο. Κι ακόμη περισσότερο να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας ανθρώπων και πολιτισμών, εχέγγυα της αρμονικής συμβίωσης και της ειρήνης.

Επιμέλεια παρουσίαση εκπομπής: Βασιλική Φυτώκα

Ακούτε εδώ

Μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση στην ομάδα του STARCLASSIC RADIO στο facebook

Η ASB [Arbeiter-Samariter-Bund] με την υποστήριξη του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια [European Commission's Civil Protection and Humanitarian Aid department (ECHO)], με εταίρους την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και την WAHA International [Women And Health Alliance] και σε πλήρη συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα με τον τίτλο «Integrated Shelter Model – Rapid Mobility Solution» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Βόρεια Ελλάδα.

Η δεύτερη εκπομπή της σειράς παρουσίασης του προγράμματος εστιάζει στον ρόλο της ASB, καθώς τα στελέχη της εκθέτουν το σκεπτικό και τη μεθοδολογία μέσω των οποίων οργανώνουν ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, ώστε να επιτυγχάνεται η πρόσβασή τους σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν υλοποιηθεί με την οικονομική αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκφραζόμενες απόψεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι εκπροσωπούν τις επίσημες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται στην εκπομπή»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα Κράτη Μέλη της είναι ένας παγκόσμιος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας. Διά μέσου του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια [European Commission's Civil Protection and Humanitarian Aid department (ECHO)], η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά κάθε χρόνο περισσότερα από 120 εκατομμύρια θύματα συρράξεων και καταστροφών. Με την κεντρική του υπηρεσία στις Βρυξέλλες και ένα διεθνές δίκτυο υπηρεσιών στα πεδία δράσης, το ECHO παρέχει υποστήριξη στους πλέον ευπαθείς ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο τις ανθρωπιστικές ανάγκες, χωρίς διακρίσεις φυλής, εθνότητας, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, συμμετοχής σε κάποια εθνική ή πολιτική ομάδα.

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers