ΆρθραΗμερομηνία: 26-11-2017 Η ώρα της ΣυνΑνθρωπίας: το έργο της οργάνωσης WAHA

Η ώρα της ΣυνΑνθρωπίας: το έργο της οργάνωσης WAHA

Δευτέρα 27/11 στις 22:30 στην ζώνη του διαδικτυακού ραδιοφώνου StarClassic Radio «Η Ώρα της συνΑνθρωπίας» συνομιλήσαμε με εκπροσώπους του μεγάλου διεθνούς οργανισμού WAHA (women and health alliance) για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενία στα Διαβατά και στα Λαγκαδίκια.

Στον διάλογο με τους δρ. Βασίλη Φουσιτζή, γενικό χειρουργό και δρ. Δημήτρη Σαμακοβίτη, παιδίατρο, στελέχη της WAHA αναπτυχθήκαμε στους στόχους, τη δεοντολογία και το πλαίσιο δράσης της διεθνούς οργάνωσης κατά τις παρεμβάσεις της στη Βόρεια Ελλάδα. 30.000 πρόσφυγες, αρχής γενομένης από την Ειδομένη έως τώρα, έχουν εξυπηρετηθεί από το ιατρικό προσωπικό της WAHA με υπευθυνότητα και ανθρωπισμό.
Πλέον, με την καθημερινή προσφορά της ιατρικής ομάδας σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία στα κέντρα φιλοξενίας, καλύπτονται οι ανάγκες ιατρικής φροντίδας των προσφύγων, με αποτέλεσμα να αποσυμφορείται και το δημόσιο σύστημα περίθαλψης.

Μας μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της καθημερινότητας των προσφύγων και πώς με μέσον την ιατρική βοήθεια οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα από το αίσθημα της ασφάλειας και της συνεργασίας.
Η διάθεση για προσφορά, ο ανθρωπισμός και η επαγγελματική υπευθυνότητα χαρακτηρίζουν τα στελέχη της WAHA καθώς αφιερώνονται στο έργο τους, ξεπερνώντας τα τυπικά ωράρια εργασίας, συνοδεύοντας, όποτε χρειαστεί, ασθενείς στο νοσοκομείο, ενώ μας μιλούν για όλον αυτόν τον κόπο με χαμόγελο... Το χαμόγελο των δημιουργικών ανθρώπων...

Η ASB [Arbeiter-Samariter-Bund] με την υποστήριξη του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια [European Commission's Civil Protection and Humanitarian Aid department (ECHO)], με εταίρους την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και την WAHA International [Women And Health Alliance] και σε πλήρη συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα με τον τίτλο «Integrated Shelter Model – Rapid Mobility Solution» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Βόρεια Ελλάδα.

Η τρίτη εκπομπή της σειράς παρουσίασης του προγράμματος εστιάζει στον ρόλο της WAHA στην ιατρική φροντίδα των προσφύγων και στην ενθάρρυνση του μητρικού θηλασμού με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των προσφύγων.

«Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν υλοποιηθεί με την οικονομική αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκφραζόμενες απόψεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι εκπροσωπούν τις επίσημες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται στην εκπομπή»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα Κράτη Μέλη της είναι ένας παγκόσμιος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας. Διά μέσου του Τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των πολιτών και την ανθρωπιστική βοήθεια [European Commission's Civil Protection and Humanitarian Aid department (ECHO)], η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά κάθε χρόνο περισσότερα από 120 εκατομμύρια θύματα συρράξεων και καταστροφών. Με την κεντρική του υπηρεσία στις Βρυξέλλες και ένα διεθνές δίκτυο υπηρεσιών στα πεδία δράσης, το ECHO παρέχει υποστήριξη στους πλέον ευπαθείς ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο τις ανθρωπιστικές ανάγκες, χωρίς διακρίσεις φυλής, εθνότητας, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, συμμετοχής σε κάποια εθνική ή πολιτική ομάδα.

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers