ΆρθραΗμερομηνία: 07-01-2018 Πράσινη πρωτιά

Πράσινη πρωτιά


 

 

Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις έλαβε η Σκύρος καθώς βραβεύτηκε ως ένας από τους  100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς στον κόσμο, ανάμεσα σε 155 υποψηφίους από 57 Χώρες στον διαγωνισμό «TOP 100 SUSTAINABLE DESTINATIONS» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Εstoril της Πορτογαλίας.

 

Απαραίτητη  προϋπόθεση συμμετοχής στα βραβεία ήταν οι υποψήφιοι να πληρούν τα 15 βασικά κριτήρια του Προτύπου των «Green Destinations». Όλοι οι υποψήφιοι  αξιολογήθηκαν από την ομάδα ειδικών των «Green Destinations Top 100» και από τα μέλη της ειδικής επιτροπής του πάνελ του Top 100 που περιλαμβάνει περισσότερους από 60 ειδικούς στο βιώσιμο τουρισμό. 

 

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το  ετήσιο συνέδριο / φεστιβάλ «GREEN FEST» στο Εstoril του Δήμου Cascais της Πορτογαλίας που διήρκησε τρεις ημέρες,  όπου κατά την διάρκεια των εργασιών του δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους εκπροσώπους  του Δήμου να ανταλλάξουν απόψεις  και προτάσεις  συνεργασίας τόσο με εκπροσώπους άλλων προορισμών όσο και με φορείς τεχνογνωσίας για καλές πρακτικές που θα ενδιέφεραν την Σκύρο.

Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός για την αειφορία καθώς προσελκύει 4.000 έως 6.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

 


Μετά την τελετή βράβευσης ο δήμαρχος τόνισε πως :«η βράβευση της Σκύρου είναι μια σημαντική αναγνώριση όλων  των προσπαθειών όλων αυτών των χρόνων  από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι συνετέλεσαν στο να αναγνωριστεί η Σκύρος ως ένας μοναδικός προορισμός στο Αιγαίο. Η συνεργασία πολλών ανθρώπων, η στόχευση σε ένα όραμα ανάπτυξης με σεβασμό στο άνθρωπο και το περιβάλλον φέρνουν πάντα αποτελέσματα και θα συνεχιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους να επισκεφτούν την Σκύρο για να δουν από κοντά έναν προορισμό που σέβεται το επισκέπτη, προστατεύει την βιοποικιλότητα και στηρίζει την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό. Η Σκύρος θα συνεχίσει πιο εντατικά το έργο αυτό και γρήγορα θα παρουσιάσουμε νέα αποτελέσματα, που θα στηρίζουν την αυθεντική εμπειρία του επισκέπτη αλλά και την τοπική κοινωνία και κουλτούρα».


 

Η Σκύρος λόγω της ιδιαίτερης φυσικής της ομορφιάς και της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, βρίσκεται ήδη σε παγκόσμιες λίστες περιβαλλοντικής προστασίας, όπως το NATURA 2000. Σε συνδυασμό δε με την ως άνω διάκριση, το "πράσινο" ελληνικό νησί μπαίνει δυναμικά και με αξιώσεις στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. 

 

Πηγή: www.enallaktikos.gr 

 

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers