ΆρθραΗμερομηνία: 26-02-2018 Επένδυση στην έρευνα

Επένδυση στην έρευνα


 
Η εταιρία Tesla Motors που παράγει κυρίως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ιδρύει παράρτημά της στην Ελλάδα. Θα έχει έδρα σε κτίριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και φαίνεται πως θα είναι κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης και όχι παραγωγική ή εμπορική μονάδα των διάσημων οχημάτων.   

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα σχετίζεται με έρευνες για τις διαστημικές αποστολές της Space X του Έλον Μασκ και πως θα υπάρξει και δραστηριότητα στο ενεργειακό κομμάτι.   

 
Ο ιδιαίτερα σημαντικός λόγος που η Tesla ήρθε στην Ελλάδα είναι για να εκμεταλλευτεί το πραγματικά υψηλό επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών στους ηλεκτροκινητήρες, μιας και τα Πολυτεχνεία της χώρας μας διαθέτουν ειδικά προγράμματα σπουδών στο συγκεκριμένο τομέα.

Άλλωστε ήδη στην Tesla στις ΗΠΑ και σε θέσεις ευθύνης εργάζονται τρεις Έλληνες μηχανικοί, όλοι απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι Κωνσταντίνος Λάσκαρης (επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων), Κωνσταντίνος Μπούρχας (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων) και Βασίλης Παπανικολάου (σχεδιασμός ηλεκτροκινητήρων).
 
Η Tesla Motors Netherlands B.V. ιδρύθηκε το 2013 στην Ολλανδία και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D). Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB και σε δεύτερη φάση η εταιρεία θα ασχοληθεί με την ενέργεια, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ. Η TESLA στην Ευρώπη διαθέτει 3 HUB: δύο στην Ολλανδία και ένα στην Γερμανία. 
 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Tesla δεν κατασκευάζει μόνο αυτοκίνητα, αλλά και προϊόντα ενέργειας, όπως ηλιακά πάνελ και μπαταρίες, οι τελευταίες και για οικιακή χρήση.
 
 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers