ΆρθραΗμερομηνία: 22-03-2018 Προετοιμασία για την 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας 2018

Προετοιμασία για την 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας 2018

 

To StarClassic Radio ως χορηγός επικοινωνίας των Γιορτών Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την προετοιμασία για την 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας

 

Αγαπητοί Συνεργάτες-Κοινωνικοί εταίροι των Γιορτών Πολυγλωσσίας,

σας ενημερώνουμε ότι στις 21 Φεβρουαρίου 2018 ξεκίνησε η Οργάνωση της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας 2018, καθώς πραγματοποιήθηκε επίσημα, η 1η συνάντηση απολογισμού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά την 1η συνάντηση έγινε ο απολογισμός των δράσεων του 2017, πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή προτάσεων – απόψεων εκ μέρους των συμμετεχόντων, ενώ παρουσιάστηκαν εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, ο σχεδιασμός της Γιορτής, οι θεματικές της και οι νέοι χώροι πραγματοποίησής της.  H 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας διευρύνεται σε μία εβδομάδα δράσεων εκτός του επίσημου τριημέρου (14-20 Μαΐου), και σε χώρους εκτός των επίσημα προβλεπόμενων από την Γιορτή. Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου, τα σχολεία, οι φορείς και οι περιφερειακοί δήμοι και κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα μπορούν να αναπτύξουν τοπικά δράσεις Πολυγλωσσίας και Διαπολιτισμικότητας. Η εβδομάδα Πολυγλωσσίας θα καταλήξει στις 18-19-20 Μαΐου 2018 στους χώρους του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Προβλήτα Α΄. Δράσεις και εκδηλώσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν παράλληλα, σε πόλεις εντός κι εκτός των συνόρων μας, ενταγμένες στο πρόγραμμα δράσεων της Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από την ημέρα έναρξης της οργάνωσης του έργου και μέχρι τη λήξη του. Για περισσότερες πληροφορίες για την 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας, πατήστε εδώ. Για πληροφορίες στα ΑΓΓΛΙΚΑ πατήστε εδώ.

Οι φορείς, προκειμένου να πλαισιωθούν αποτελεσματικότερα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέρος σε ανοιχτές συναντήσεις, σε ημερίδες και σε Καφέ Πολυγλωσσίας. Τα Καφέ Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Καφέ του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 28 Μαρτίου και την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, από ώρα 18:00 έως 20.00 Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός κύκλος σεμιναρίων, τριών (3) συναντήσεων (23-03, 30-03, 20-04), στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132) ή σε διάφορους χώρους, κατόπιν προσκλήσεως φορέων ή δήμων και κοινοτήτων. Τα σεμινάρια εποπτεύονται και συντονίζονται από την επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου. Στα σεμινάρια θα δοθεί επιστημονική καθοδήγηση και στήριξη, τόσο από την ίδια, όσο και από ειδικούς συνεργάτες του πεδίου. Θα παρουσιαστεί ειδικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και σχέδια εργασίας με στόχο την δικτύωση των κοινωνικών εταίρων και την συνεπιμόρφωση των μελών του έργου.

Η φόρμα υποβολής των αιτήσεων βρίσκεται εδώ.

Παρακαλούμε, πριν υποβάλετε την αίτηση, να διαβάσετε προσεκτικά τις πληροφορίες για τους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων και ειδικότερα, για τον εξοπλισμό που διαθέτουν οι συγκεκριμένοι χώροι. Για τις εκδηλώσεις από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2018, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν εκτός του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, επιλέξτε στο πεδίο δράσεων ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΟΙ, συμπληρώνοντας κανονικά τη φόρμα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκδηλώσεις τόσο στους δικούς σας χώρους, όσο και στους χώρους του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Για τους χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης:

Συμπληρώστε αρχικά τα στοιχεία του φορέα π.χ. Σχολείο, Προξενείο, Σύλλογος κλπ.

Στη συνέχεια προσθέστε τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους (τα φυσικά πρόσωπα). Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους από έναν υπεύθυνους.

Ακολουθεί το πεδίο των δράσεων, όπου μπορείτε να προσθέσετε όλες τις δράσεις σας αναλυτικά, επιλέγοντας για κάθε μία το είδος (πχ. Θεατρική παράσταση) και το χώρο διεξαγωγής (π.χ. Σκηνή 1  Φρίντα Λιάππα), συμπληρώνετε το τίτλο και μία αναλυτική περιγραφή της δράσης και στο ημερολόγιο επιλέγετε την ημέρα, τη διάρκεια και την ώρα διεξαγωγής της δράσης. Αυτή καταχωρείται, πατώντας προσθήκη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσθέσετε όσες δράσεις επιθυμείτε.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πατήστε την επιλογή υποβολή πρότασης και θα σας αποσταλεί ένα email επιβεβαίωσης. Για την ολοκλήρωση της καταχώρησης παρακαλούμε πατήστε επιβεβαίωση.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει την Τρίτη 10 Απριλίου 2018.

Μπορείτε να παρουσιάζετε τις δράσεις σας στα συνεργαζόμενα ραδιόφωνα και να κάνετε τις αναρτήσεις σας στις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε ταυτόχρονα να παρουσιάζετε σχετικές δράσεις σας στη σελίδα της ερευνητικής ομάδας εκπαιδευτικής πολυγλωσσίας ΔιΕπαφή https://langtrips.wordpress.com/

Χορηγοί εκπομπών: Δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης (ΔΕΠΘΕ) FM 100/FM100.6/TV 100. Διαδικτυακό ραδιόφωνο: StarClassic .gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης κ. Ιωάννη Σταθόπουλο στο τηλέφωνο 2313 318665 και με την επιστημονικά συνεργάτιδα  κ.Μουμτζίδου στο τηλέφωνο 6944 472665. H φόρμα υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αναρτήθηκε εδώ.

Σας ευχόμαστε Καλή επιτυχία.

ΠΗΓΗ: thessaloniki.gr

Εικόνες από την 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας (πηγή: Starclassic Radio)

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Η παιδική αθωότητα...
...της φύσης
Τα λουλούδια χορεύουν...
...στον άνεμο
Copyright © 2018 Starwalkers