ΆρθραΗμερομηνία: 06-04-2018 Μάης των Παραμυθιών με την Action Art

Μάης των Παραμυθιών με την Action Art

Στο πλαίσιο της γιορτής «Μάης Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών», που οργανώνει, η Action Art για έβδομη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί τα σεμινάρια:

ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ

«Η πράξη της αφήγησης, η σημασία της, η δύναμη & η επίδρασή της στη ζωή μας»

Στο πλαίσιο της γιορτής "Μάης Παραμυθιών, Μέρες Παραμυθιών" που οργανώνει η Action Art για έβδομη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί , το σεμινάριο <<Εκπαίδευση στην Αφήγηση Παραμυθιών>>, σε συνεργασία με τον J. Porcherot, αφηγητή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Nuit des Contes & Rencontres Contees/ Loire ,στη Γαλλία, τη Ροδάνθη Δημητρέση , αφηγήτρια, εικαστικό και με τη συμμετοχή της Αίγλης Μπρούσκου, ανθρωπολόγο, ειδική ερευνήτρια του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού.
Διάρκεια του σεμιναρίου :18-22 Μαΐου 2018
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου : Γαλλικό Ινστιτούτο (Λ. Στρατού 2Α)
Την ίδια εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν αφηγήσεις σε δημόσιους χώρους .
Το σεμινάριο στοχεύει:
α) στη μύηση, στην εμβάθυνση στις τεχνικές της προφορικής αφήγησης, β)στην εκπαίδευση στην επιλογή και διαμόρφωση προσωπικού ρεπερτορίου αφήγησης μέσα από παραλλαγές πολυγλωσσικές & πολυπολιτισμικές, γ)στην συνειδητοποίηση της σημασίας της πράξης της αφήγησης στην αναζήτηση απαντήσεων και τρόπων διαπραγμάτευσης σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την ανθρώπινη ύπαρξη (μοναξιά, φθόνο, αγάπη, χαρά, θάνατο, μυστικά κ.α).
1)Να μυηθούν ή να εμβαθύνουν στις τεχνικές της προφορικής αφήγησης : α)από το γραπτό στον προφορικό λόγο, β) φωνή, σώμα (βλέμμα, κίνηση, χειρονομία) γ) από το χώρο της φαντασίας και της μνήμης στο λόγο.
2) Nα πειραματιστούν, να κατανοήσουν: α) τη διαδικασία της προσωπικής επιλογής παραμυθιών, β) τη σημασία της στη διαδικασία της επικοινωνίας και της διάδρασης μεταξύ του αφηγητή και αυτού που ακούει.
3)Να μάθουν να διαμορφώνουν προσωπική συλλογή παραμυθιών και μύθων για διαφορετικές ηλικίες περιλαμβάνοντας παραλλαγές τους πολυγλωσσικές και πολυπολιτισμικές: α) να συλλέξουν, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να έρθουν σε επαφή με στοιχεία του πολιτισμού και της κουλτούρας άλλων λαών, β)να κατανοήσουν θεμελιώδεις ομοιότητες και βασικές διαφορές ανάμεσα στους σύγχρονους πολιτισμούς.
4.Να βιώσουν τη σημασία της πράξη της αφήγησης, καθώς τα μαγικά παραμύθια, οι μύθοι και οι παραλλαγές τους, θίγουν και διαπραγματεύονται σημαντικά θέματα που απασχολούν την ανθρώπινη ύπαρξη (μοναξιά, ζήλια, φθόνο, αγάπη, χαρά, θάνατο, μυστικά κ.α.). Να αντιληφθούν ότι η πράξη της αφήγησης είναι ο τόπος εξερεύνησης, πειραματισμού, παιχνιδιού, χαρούμενης αμφισβήτησης, ανακάλυψης και ατελείωτης αναζήτησης τόσο για τον αφηγητή, όσο και γι’ αυτόν που ακούει.
Το σεμινάριο απευθύνεται: σε ανθρώπους που ήδη αφηγούνται, σε ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στην αφήγηση, σε όσους αγαπούν το παραμύθι, σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, του πολιτισμού ( των μουσείων, του θεάτρου κ.α.), των κοινωνικών επιστημών, σε όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 άτομα και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Tο σεμινάριο συντονίζει, ο Jean Porcherot και η Ροδάνθη Δημητρέση.
Διάρκεια σεμιναρίου Παρασκευή 18 – Τρίτη 22 Μαΐου / 20 ώρες 19/5Σάββατο -20/5Κυριακή: 16 ώρες εργαστήρια 18/5Παρασκευή, 21/5 Δευτέρα & 22/3 Τρίτη :Συμμετοχή και παρακολούθηση παραστάσεων- αφηγήσεων 4 ώρες.
Κόστος συμμετοχής: 85ευρώ. Eιδική τιμή για άνεργους και φοιτητές.
Πληροφορίες –Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00 στο τηλ 2310 266 857 ,www.action-art.gr, info@action-art.gr

«Το παραμύθι, μια τέχνη που διαμορφώνει σχέσεις: Το Παραμύθι για την διδασκαλία και εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας»

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά και οργανώνεται από την Action Art/ Εικαστική Δράση, σε σνεργασία με την Emilie Lehr ,ειδική εκπαιδεύτρια στο τομέα εκπαίδευσης της γαλλικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας , (chargée de cours στο Aristotle Universite de Thessaloniki et Formatrice dans les domaines du Français Langue Étrangère (FLE), labellisée TV5MONDE στην εταιρεία TV5MONDE), και τον J. Porcherot, αφηγητής και ιδρυτής του Φεστιβάλ Nuit des Contes & Rencontres Contees/ Loire ,στη Γαλλία
Το βιωματικό, διαδραστικό σεμινάριο έχει σκοπό :
• Να αναδείξει τις δυνατότητες που δίνει η ενσωμάτωση του παραμυθιού στη διδασκαλία της γλώσσας
• Να παροτρύνει την αφήγηση στους μαθητές μέσα στη τάξη
• Να γίνουν κατανοητοί οι τρόποι με τους οποίους είναι δυνατόν η γλώσσα να συνδεθεί με τη διδασκαλία και το παραμύθι
• Να παρέχει στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα εφόδια για την αξιοποίηση του παραμυθιού, στη διδακτική διαδικασία.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
• Να μάθουν να αφηγούνται : πέρασμα από το γραπτό στον προφορικό λόγο
• Να ανακαλύψουν τις ιδιαιτερότητες της προφορικής αφήγησης και τη σχέση του με το σώμα και τη φωνή … στα γαλλικά
• Να κατανοήσουν τη σημασία της ενσωμάτωσης στη πράξη της διδασκαλίας για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του εκπαιδευτικού και των μαθητών
• Να ανακαλύψουν μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών παραμυθιών: φανταστικών, σοφίας, κλπ.
• Να επιλέγουν παραμύθια
Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές, δασκάλους, νηπιαγωγούς (εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τη γαλλική γλώσσα, σε παιδιά ηλικίας 3-18 χρονών)
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 άτομα και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εκπαιδευτής: ο Jean Porcherot
Διάρκεια: 16:00-20:00, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018
Κόστος συμμετοχής: 40 Ευρώ/ έκπτωση 15% στην περίπτωση συμμετοχής και στο σεμινάριο «Εκπαίδευση στην Αφήγηση Παραμυθιών».
Πληροφορίες –Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-20:00 στο τηλ 2310 266 857 ,www.action-art.gr

H Action Art ιδρύθηκε το 2009 και κύριο έργο της είναι να παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και εφόδια για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων που απασχολούνται στο χώρο της εικαστικής αγωγής, ή σε συναφείς χώρους, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια και ποικίλες δράσεις αυτοεξέλιξης.

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Η παιδική αθωότητα...
...της φύσης
Τα λουλούδια χορεύουν...
...στον άνεμο
Copyright © 2018 Starwalkers