ΆρθραΗμερομηνία: 09-05-2018 Μουσικό Graffiti

Μουσικό Graffiti


 
 

       ΜΟΥΣΙΚΟ GRAFFITI, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ !

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

STARCLASSIC RADIO 

 

Στο πλαίσιο του SKG Bridges Festival (9-13 Μαίου 2018) και εναρμονισμένο με τη φιλοσοφία του,  το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει με το Μουσικό Graffiti, μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων που αναφέρονται κατά κύριο λόγο στην παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική έκφραση στη Ν.Α. Ευρώπη,  με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών αλλά και τη ζύμωση ανάμεσα στους νέους  μουσικούς και το κοινό.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες,  διαλέξεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα, μια μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή 100 και πλέον νεαρών καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σερβία, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και τη Μουσική Σχολή «Davorin Jenko» της Σερβίας.

 

Οι συναυλίες είναι χωρισμένες σε τέσσερις διαφορετικές θεματικά ενότητες :

την Dance Music, με έργα νέων συνθετών γραμμένα ειδικά για το Μουσικό Graffiti, που θα περιλαμβάνουν στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής

την Crossroad Music, μουσική που γεννιέται στις μέρες μας και συμπεριλαμβάνει στοιχεία από πολλά είδη μουσικής όπως κλασσική, παραδοσιακή, jazz, ethnic, ηλεκτρονική

την  Contemporary/Chamber Music, όπου θα παιχτούν έργα για σύνολα μουσικής δωματίου, κυρίως του 20ου ή και 21ου αιώνα με επιρροές από την παραδοσιακή μουσική

την Traditional Music, όπου μουσικά σύνολα από τις τρεις χώρες θα ερμηνεύσουν και θα αυτοσχεδιάσουν πάνω σε μοτίβα και ρυθμούς της παραδοσιακής  μουσικής της χώρας τους.

 

Την ελληνική συμμετοχή στην Traditional Music εκπροσωπούν φοιτητές της Κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, με τη σειρά ζωντανών εμφανίσεων «Μουσική ΄Εξω από τα Τείχη».

 

  

Τα έργα της Crossroad Music θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με το Τμήμα της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, όπου νέοι ηθοποιοί θα αναγνώσουν μικρά, ειδικά επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα.

 

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις πλατείες Νεάπολης και Κορδελιού, καθώς και στο Λιμάνι, όπου θα υπάρξει συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

 

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!!

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers