ΆρθραΗμερομηνία: 09-05-2018 Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης

Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης


 

Το Φρούριο του Επταπυργίου και τα μνημεία της Άνω Πόλης, θα έχουν την τιμητική τους στο φετινό, 3ο, Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Ιουνίου, φέρνοντας κοντά τον πολιτισμό με τον αθλητισμό μέσα από ένα ποικίλο μείγμα εκδηλώσεων και δράσεων.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων είναι «μοιρασμένο» στα τρία, στις 8 Ιουνίου θα  είναι η ημέρα του Δρόμου του Θεάτρου, στις 9 Ιουνίου του Δρόμου της Μουσικής και στις 10 του μήνα η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τον Αγώνα Δρόμου.

Την πρώτη μέρα (8 Ιουνίου), το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα ανεβάσει στον προαύλιο χώρο του Γεντί Κουλέ, την παράσταση «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» του Λέοντα Α. Ναρ, ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι μνήμης.

Την επόμενη μέρα, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) θα παρουσιάσει τρεις μουσικές συναυλίες που έγραψαν ειδικά για το φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η πρώτη θα γίνει στο Βυζαντινό Λουτρό. Πρόκειται για συναυλία της τάξης «Σύνθεσης», της Κατεύθυνσης Σύγχρονης Μουσικής, με τίτλο «Έξωθεν - Εντός», όπου θα παρουσιαστούν 10 µινιατούρες και τρία έργα Μουσικής Δωµατίου, από τις 6.30 έως τις 8.30 το βράδυ. Η καλλιτεχνική επιµέλεια είναι του αναπληρωτή καθηγητή Γεωργίου Κυριακάκη.

Μια δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί από τις 7.30 έως τις 8.30 το βράδυ στον Πύργο Αλύσεως (Τριγωνίου). Πρόκειται για συναυλία της Κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής με τίτλο «Μουσική Έξω από τα Τείχη». Την καλλιτεχνική επιµέλεια έχουν ο αν.καθηγητής Σωκράτης Σινόπουλος, ο επ.καθηγητής Ευθύµιος Ατζακάς και ο επ.καθηγητής, Ελευθέριος Τσικουρίδης.
 
Η τρίτη συναυλία θα γίνει στο προαύλιο του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Είναι συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων του Τμήματος Μουσικής, με τίτλο «Μουσική Εντός Τειχών», όπου θα παρουσιαστούν έργα των: L. Janacek, A. Vivaldi, A. Elgar, A. Piazzolla, σε καλλιτεχνική Επιµέλεια του Δηµήτρη Χανδράκη.

Ο αγώνας δρόμου «Yedi Kule Conquest» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου. Πρόκειται για μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, που θα συνδέσει 8 μνημεία της πόλης: τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, το Βυζαντινό Λουτρό, τον ναό του Άγιου Νικολάου του Ορφανού, τη Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (περιοχή Ισλαχανέ), τους Κήπους του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ).

Η διοργάνωση θα κορυφωθεί με το σχηματισμό μίας ανθρώπινης αλυσίδας, από όσους στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου Μνηνείων.

Πηγή: voria.gr

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers