ΆρθραΗμερομηνία: 14-09-2012 Λέιζερ θα αντικαταστήσει τις ενέσεις

Λέιζερ θα αντικαταστήσει τις ενέσεις

 

Μια νέα λύση προτείνουν τώρα ερευνητές στη Νότιο Κορέα, οι οποίοι ανέπτυξαν μια συσκευή ενέσεων που χρησιμοποιεί μια δέσμη λέιζερ για να στείλει σταγονίδια του φαρμάκου μέσα στο δέρμα.

Το λέιζερ εκπέμπει έναν παλμό ενέργειας, διάρκειας μόλις 250 εκατομμυριοστών του δευτερολέπτου, ο οποίος βράζει τοπικά το νερό και δημιουργεί μια φυσαλίδα. Με τη σειρά της, η φυσαλίδα πιέζει απότομα τη μεμβράνη και προκαλεί την εκτίναξη του υγρού στο δεύτερο διαμέρισμα του αντάπτορα.

Ο πίδακας των μικροσκοπικών σταγονιδίων που εκτοξεύεται από τον δεύτερο θάλαμο μπορεί να εισχωρεί αρκετά χιλιοστά μέσα στο δέρμα, έδειξαν πειράματα στα οποία χρησιμοποιήθηκε δέρμα ινδικών χοιριδίων.

«Η πίεση που ασκεί ο πίδακας κατά την πρόσκρουση στο δέρμα είναι μεγαλύτερη από την αντοχή του δέρματος στον εφελκυσμό [δηλαδή στο τέντωμα] και αναγκάζει έτσι τον πίδακα να διαπεράσει ομαλά στο επιθυμητό βάθος, χωρίς να πιτσιλίζει το φάρμακο» εξηγεί ο Τζακ Γιό, επικεφαλής των πειραμάτων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Παρόλο που το φάρμακο μπορεί να φτάσει σε βάθος αρκετών χιλιοστών, «ο κύριος στόχος μας είναι η επιδερμίδα, η οποία βρίσκεται πλησιέστερα στην επιφάνεια του δέρματος, σε βάθος μόλις 500 μικρομέτρων» προσθέτει ο ερευνητής.

Αυτό το στρώμα του δέρματος δεν διαθέτει νευρικές απολήξεις, οπότε οι ενέσεις λέιζερ «θα είναι εντελώς ανώδυνες» υποστηρίζει.

 

Πηγή: www.tovima.gr

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers