ΆρθραΗμερομηνία: 27-03-2013 Ημερίδα «Οι ανθρώπινες σχέσεις υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης»

Ημερίδα «Οι ανθρώπινες σχέσεις υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης»

Δεδομένου πως το κοινωνικό υποστηρικτικό δίκτυο είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής και τη γενικότερη ευημερία του ανθρώπου, το Mediterranean College διοργανώνει ημερίδα με στόχο να παρουσιάσει τις επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά και να προτείνει τρόπους εξομάλυνσης των δυσκολιών που προκύπτουν στα πλαίσια των διαπροσωπικών και κοινωνικών σχέσεων. 
 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου και 10:30-17:30, στην αίθουσα διαλέξεων ΔΙ.Κ.Ε.Π., του Mediterranean College (Κτίριο Βιέννη, Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη).

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αποκαλύπτεται πως η οικονομική κρίση, ως φαινόμενο που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, βλάπτει όχι μόνο την οικονομική κατάσταση, αλλά και την ψυχική υγεία του ατόμου.

Η κρίση και τα συνεπαγόμενα προβλήματα έχουν κλονίσει την αίσθηση ασφάλειας και έχουν επηρεάσει τις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς ο οικονομικός παράγοντας είναι ένας από τους κεντρικούς άξονες για την επιβίωση σε μια σύγχρονη κοινωνία.
 
Άμεσες επιπτώσεις παρατηρούνται σε τομείς που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές σχέσεις, τόσο σε επίπεδο ζευγαριού όσο και σε επίπεδο οικογένειας, αφού το άγχος της επιβίωσης, οδηγεί σε μεγαλύτερη απομόνωση και αποξένωση μέσα στις σχέσεις.

Η ημερίδα χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες: - Επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στις σχέσεις - Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στην οικογένεια - Workshops o Η επικοινωνία στις διαπροσωπικές σχέσεις Συντονιστές της ομάδας «Βίωμα» Η επικοινωνία στα πλαίσια του ζεύγους και της οικογένειας Συντονιστής της Gestalt Foundation.
 
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ειδικευμένοι ψυχίατροι, ψυχολόγοι και σεξολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, αλλά και ΜΚΟ, κέντρα υποστήριξης και θεραπείας και βιωματικές ομάδες.

Η ημερίδα απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχίατρους, σεξολόγους, φοιτητές και σπουδαστές ψυχολογίας, εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, γονείς και εφήβους, σε φορείς, ιδρύματα και σωματεία ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για θέματα συμβουλευτικής, αλλά και προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013.

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers