ΆρθραΗμερομηνία: 03-11-2013 Τι είναι η σκέψις;

Τι είναι η σκέψις;

Όμως, αυτό το επίπεδο χρειάζεται αλλαγή. Χρειάζεται να δοθεί μάχη συνεργασίας και γεφύρωσης της λήψης με την αντίληψη. Η ανάλυση και η σύνθεση είναι συνθήκη, δεν είναι αυτοσκοπός, είναι λειτουργία, δεν είναι χειραγώγηση.

Μη σκέφτεσαι τη σκέψη, μην αναλύεις τη σκέψη αλλά δέξου το περιεχόμενό της σαν πυξίδα, για να διαπιστώσεις την πηγή της.

Σημαίνει διαδικασία εκπομπής της ξεκάθαρης ανάγκης του όντος να εκφρασθεί στο πεδίο δράσης του εγώ, και όχι διαδικασία έκφρασης του εγώ στον κόσμο του όντος.Αυτό και μόνον δίνει το μήνυμα για το πόσο οι σκέψεις γίνονται νοήματα ή γίνονται δεσμεύσεις σ’ ένα πεδίο όπου τα πράγματα εμπλέκουν και εμπλέκονται. Μην ασχολείσαι όταν γνωρίζεις… Και πάντα το γνωρίζεις από πού προέρχονται και ποια είναι η πηγή.


Η διαπίστωση, όμως, είναι και αυτή αποτέλεσμα της πηγής που εκπέμπει. Eίναι αποτέλεσμα της σωστής κρίσης και σωστή κρίση έχουμε όταν είμαστε πάνω από τη σκέψη, όταν τη δεχόμαστε σα λειτουργία και όχι σα δυνάστη.

Λειτουργία είναι όταν εκφράζεται το ον.
Δέσμευση είναι όταν εκφράζεται το εγώ.

Ο συντονιστής είσαι εσύ. Εκεί υπάρχει ό,τι ονομάζεται φώτιση.

Όταν στοχάζεσαι αφήνεσαι χωρίς σκέψη, βιώνεις. Και ο λογισμός είναι η επεξεργασία του λόγου σου. Άραγε βιώνεις ή επεξεργάζεσαι το περιεχόμενο της σκέψης σου; Γιατί όμως ο νους γεννάει σκέψεις; Μήπως τις λαμβάνει ή μήπως ο νους αντιλαμβάνεται;
Οι νέες ερμηνείες δημιουργούν με τη σειρά τους κανάλια επικοινωνίας. Το περιεχόμενό του είναι λήψη και αντίληψη. Τι θα κινητοποιηθεί; Αυτό εξαρτάται πάντα από την πηγή που εσωτερικά, μέσα από τη λήψη αντιλαμβάνεσαι και αξιοποιείς.

Όλα γίνονται κατά χάρη και γίνονται γιατί ο Θεός το θέλει και γιατί ο νους σου έχει καρδιά και η καρδιά απευθύνεται και κινητοποιεί την Καρδιά που λέγεται Αγάπη, δηλαδή Θεός.

http://fwszoi2.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html#more

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers