Αρχείο ΕκπομπώνΑνοιχτή Ζώνη (Open Zone - Zone Ouverte)

Ανοιχτή Ζώνη (Open Zone - Zone Ouverte)

 Ανοιχτή Ζώνη (Open Zone - Zone Ouverte)
 

Παραγωγοί : Ρέα Μουμτζίδου, Λία Καδέρογλου, Βασιλική Φυτώκα, Δημήτρης Σαββίδης, Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, Ζωή Μουμτζίδου

Μία ζώνη εκπομπών που δίνει βήμα σε σπουδαίους ομιλητές
των Τεχνών, της Επιστήμης, της Διανόησης, του Πολιτισμού που αφορούν τον άνθρωπο...
 

Στην εκπομπή "Ανοιχτή Ζώνη" ο κ. Γιάννης Καϊμάκης καθηγητής εθνομουσικολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και δημιουργός της ομάδας "Πολύτροπον" και "Μεσογειακά Ηχοχρώματα" παρουσιάζει και παίζει αρχαία ελληνικά όργανα, κυρίως αυλούς (τριπλός, διπλός, γκάϊντα, φλογέρα, νάϊ) όπως διασώθηκαν στις μέρες μας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της ευρύτερης Μεσογείου (επιμέλεια-παρουσίαση: Αργυρώ Μουμτζίδου, Δημήτρης Σαββίδης)
 
*** 
 
 Σε αυτήν την εκπομπή «Ανοιχτή Ζώνη» με προσκεκλημένους τον Δρα Μάνο Δανέζη, αστροφυσικό και ομότιμο καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κο Πανίκο Παπαδόπουλο, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και εισηγητή της Παιδείας του Βάθους στη Θεσσαλονίκη, γίνεται μια ανοιχτή συζήτηση για την ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου πολιτισμού όπου η σύγχρονη επιστήμη με βάση τις νέες τις ανακαλύψεις έχει να παίξει έναν πρωταρχικό ρόλο, συνεργαζόμενη με τα κοινωνικά, φιλοσοφικά και θεολογικά συστήματα (επιμέλεια-παραγωγή: Ζωή Μουμτζίδου, Δημήτρης Σαββίδης)
 
*** 
 
Η εκπομπή "Ανοιχτή Ζώνη" εν όψει της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας στη Θεσσαλονίκη, συνομιλεί με συμμετέχοντες, όπως η κα Ανθοπούλου Βιβή, εκπρόσωπος του ιδρύματος Λαμπράκη, εθελόντριες που συμμετέχουν στο εργαστήριο "η γλώσσα της καρδιάς", ο πρώην συνήγορος του παιδιού Γιώργος Μόσχος, η κα Χριστίνα Χρηστίδου Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Γιώργος Τσιάκαλος, ο δάσκαλος Άγγελος Πατσιάς, το ιδρυτικό στέλεχος της ΑΡΣΙΣ Νίκος Γαβαλάς, ο εκπρόσωπος της Παιδείας του Βάθους στη Θεσσαλονίκη Πανίκος Παπαδόπουλος, η κα Άντα Φωτοπούλου από την Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης , ενός Δήμου που συνεχίζει να ενισχύει έναν θεσμό μοιράσματος, αλληλεγγύης, πολιτισμού, συνεκπαίδευσης και κυρίως χαράς! (επιμέλεια-παραγωγή: Αργυρώ Μουμτζίδου, Δημήτρης Σαββίδης)
 
*** 
 
 Στην εκπομπή Ανοιχτή Ζώνη συνομιλούμε με την εκπαιδευτικό Ευαγγελία Τζιάκα, εκπρόσωπο του συλλόγου «Πηγή Παιδείας», την κα Βέτα Γεωργιάδου, Διευθύντρια του Σχολείου της Φύσης, την κα Σοφία Φώτεινα, συντονίστρια του Καφέ Σχολειού που προωθεί την παιδεία του βάθους και την Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου που εφαρμόζει το μοντέλο της πολυγλωσσίας και είναι επιστημονική υπεύθυνη του θεσμού «Γιορτή Πολυγλωσσίας». Αφορμή η 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης που διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου ο Σύλλογος Εναλλακτικής Εκπαίδευσης «Πηγή Παιδείας» σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για την Δημοκρατική Παιδεία (Eudec Greece) καθώς και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 10:30- 7:00 μμ. στον 10ο όροφο του κεντρικού κτιρίου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.
(επιμέλεια - παραγωγή: Βασιλική Φυτώκα)

 
*** 
 
Στην εκπομπή Ανοιχτή Ζώνη συνομιλούμε με την κα Λόλα Τότσιου, διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, για το πλούσιο και ποικίλο έργο του με το οποίο συνεισφέρει στον πολιτισμό, αποτελώντας δίαυλο ευρύτερης παιδείας. Έχει καθιερώσει θεσμούς, συνεργασίες με άλλους φορείς τέχνης, τακτές συναυλίες, εργαστήρια και σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα στο υπέροχο κτίριο του ΚΩΘ. Τέλος,για την τρέχουσα συμμετοχή του Ωδείου στις εκδηλώσεις του  SKG Bridges Festival με το project Μουσικό Graffiti.
 
*** 
 
 Η εκπομπή Ανοιχτή Ζώνη φιλοξενεί τον ερευνητή Πέτρο Αποστόλου, ιδρυτή του Κέντρου Μελετών Κοσμοβιολογίας που διερευνά επί 33 έτη τη φύση των ιδιοσυχνοτήτων μέσω της ραδιαισθητικής ικανότητας. Μοιράζεται μαζί μας πολύτιμα συμπεράσματα που συνάγει για τον άνθρωπο μέσα σε ένα φάσμα εννοιών, όπως το σθένος, η συνείδηση, η ισχύς, η γνώση -όχι ως πληροφορία αλλά ως κίνητρο για δημιουργική συνύπαρξη.
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Βασιλική Φυτώκα
 
***
 
Η εκπομπή Ανοιχτή Ζώνη φιλοξενεί τον γνωστό ηθοποιό Στράτο Τζώρτζογλου με αφορμή την παράσταση "Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑ" που παίζεται στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Ο κος Τζώρτζογλου μοιράζεται την αγάπη του για το θέατρο και τη ζωή, τις απόψεις του για το εξαιρετικό βιβλίο "Ο Νόμος της Επιτυχίας" του Ναπολέων Χίλ, την πνευματικότητα, τις σχέσεις, τον έρωτα κ.α. Επιμέλεια-παρουσίαση: Βαλεντίνα Πεγκλίδου
 
***
 
Η εκπομπή Ανοιχτή Ζώνη, φιλοξενεί τον λόγιο, συγγραφέα και μεταφραστή κο Φοίβο Πιομπίνο ο οποίος μοιράζεται μαζί μας την οδύνη και τη χαρά της μετάφρασης, την αγάπη του για το λόγο, την τέχνη, την Ελλάδα, τα βιβλία του που φέρουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του διαλόγου.  Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Βασιλική Φυτώκα. Σας παραπέμπουμε στο ιστολόγιό του http://piombinos.blogspot.gr/ και στη στήλη του StarClassic Radio "Γλωσσικά τινά" με άρθρα του για τη γλώσσα http://starclassic.gr/articles.php?action=search&cat=36
 
***
 
Μια συζήτηση με τον ζωγράφο που ζωγραφίζει με το στόμα, κο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη,  που μοιράζεται μαζί μας την πορεία του στην τέχνη, την αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους που τον εμπνέουν, τις τιμητικές του διακρίσεις, το "ναι" που λέει όπου τον καλούν, την έντονη κοινωνική του δράση. Μας μιλά επίσης για  τον "Παγκόσμιο Σύλλογο Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα ή το πόδι" στον οποίο είναι τακτικό μέλος και θεωρείται από τους παραγωγικότερους ζωγράφους στον κόσμο.
 
***
 
 H εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΗ ΖΩΝΗ» έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Δήμαρχο της πόλης της Θεσσαλονίκης κο Γιάννη Μπουτάρη, σε μία συζήτηση αναστοχασμού, εμβάθυνσης και αναδρομής. Με άξονες το όραμα, τις δράσεις και τη φιλοσοφία ζωής που καταθέτει στην πόλη, ο κος Μπουτάρης τεκμηριώνει την αγάπη του για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, το όραμά του για μία πόλη σταυροδρόμι των γλωσσών και των πολιτισμών, για μία πολυκοινότητα συνεργασίας, σχέσεων και ανάδειξης των πολιτών ως πρόσωπα, για μία κοινωνία όπου η πρόνοια, η συμμετοχή, οι καλές πρακτικές και οι αποτελεσματικές καινοτομίες είναι μέσα στην καθημερινότητά της
(επιμέλεια-παραγωγή: Αργυρώ Μουτμζίδου)
 
***
 
Μια συζήτηση με τον κο Δημήτριο Μαυρόπουλο, όπου μοιράζεται μαζί μας το βαθύ νόημα της Ανάστασης και μας οδηγεί βήμα-βήμα από την αρχή της Σαρακοστής μέχρι την Πεντηκοστή, αποκαλύπτοντας μας το μυστήριο της 2ης γέννησης, τη δυνατότητα να γίνουμε Άγιοι μέσα από την αγαπητική σχέση με τον Άλλον και το Θεό. Επιμελούνται και παρουσιάζουν η Αργυρώ Μουμτζίδου και ο Δημήτρης Σαββίδης
 
***
 
Η συναρπαστική συνέντευξη του διεθνούς βεληνεκούς Έλληνα ερμηνευτή Σπύρου Σακκά, την οποία παραχώρησε στο πλαίσιο της Ανοιχτής Ζώνης στην εκπομπή BLUE ORANGE. Επιμελείται και παρουσιάζει η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου!
 
 
*** 

Μια συζήτηση με τον διακεκριμένο αστροφυσικό κο Μάνο Δανέζη ανοίγει το νου σε νέα πεδία σκέψης. Η φυσική, το σύμπαν, ο δυτικός πολιτισμός, η ηθική, ο Χριστιανισμός, η υποκειμενική πραγματικότητα, η τιμή στους μεγάλους Έλληνες φιλοσόφους και στους Πατέρες της Εκκλησίας, η αγάπη και άλλα πολλά που συνδέουν την επιστήμη με τη θεολογία και τη φιλοσοφία με την καθημερινότητα. Τελικά...όλα είναι ΈΝΑ; Μαζί στη συζήτηση ο Πανίκος Παπαδόπουλος, καθηγητής στο ΑΠΘ και γνωστός για τα εργαστήρια στην Παιδεία του Βάθους. Την εκπομπή επιμελείται η Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου

  ***

Συνεντευξη με τον πολυβραβευμένο γαλλόφωνο Αλγερινό συγγραφέα Boualem Sansal που με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του σύγχρονου μυθιστορήματός του «Ο Γερμανός μουτζαχεντίν ή Το ημερολόγιο των αδελφών Σίλλερ» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, μοιράζεται μαζί μας τους προβληματισμούς του για την έννοια του θύματος, του εγκληματία, της μνήμης, της ιστορίας, του πολέμου που επαναλαμβάνεται, της υπευθυνότητας, της νέας γενιάς που πρέπει να γνωρίζει για να μπορεί να συμμετέχει στον ρου των γεγονότων. Την εκπομπή επιμελείται η Δρ Αργυρώ Μουτμζίδου σε συνεργασία με την κα Αικατερίνη Σπυροπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου

 
***
 
Συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο σε μία εκ βαθέων συζήτηση για τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, την ορθοδοξία, την επικοινωνία και την αγάπη μεταξύ των λαών. Παραγωγή και επιμέλεια εκπομπής: Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου, Απόστολος Καλογιάννης. Καλλιτεχνική επιμέλεια Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου.
 
***
Συνέντευξη με την κα Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου δημοσιογράφο, εικαστική συντάκτρια και εκπρόσωπο στη Θεσσαλονίκη της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ), η οποία μας μιλά για το έργο της ΕΔΣΤΕ, για τη δική της πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού, για την τέχνη…αλλά και για το StarClassic Radio! Παραγωγοί του ραδιοφώνου μας είναι πλέον μέλη της ΕΔΣΤΕ και προάγουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της μέσα από εκπομπές, άρθρα και συνεντεύξεις. Στην εκπομπή μιλούν επίσης ο πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ κος Δημήτρης Λούκας, το μέλος του ΔΣ κος Πάνος Αϊβαλής, συντάκτης της εφημερίδας «Αρκαδικό Βήμα» και το μέλος κος Βασίλης Λάππας, δημοσιογράφος, φωτογράφος και σκηνοθέτης οπτικοακουστικών μέσων.
 
 ***
 
Συνέντευξη με τον κο Δημήτρη Μαυρόπουλο, σημαντικό θεολόγο, συγγραφέα των βιβλίων «Εις Πνεύματος Αγίου Κοινωνία» , «Διερχόμενοι δια του Ναού», και ιδρυτή του εκδοτικού οίκου «Δόμος». Μια διαδρομή στην πεμπτουσία της Ορθόδοξης παράδοσής μας, με τη βαθειά σκέψη ενός ανθρώπου που διετέλεσε επί σειρά ετών κατηχητής ενηλίκων.  

***

Συνέντευξη με τον κο Jimmy Jamar, επικεφαλή της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, που μας μιλα για την αγάπη του και τις πρωτοβουλίες του για την Ελλάδα, το βιβλίου του "Γράμματα στον Byron", το πρόγραμμά του "12 ώρες Ελλάδα" και τις προοπτικές για μια Ευρώπη των ανθρώπων.

*** 

Emmision avec M. Jimmy Jamar,  chef de la délégation de la Commission européenne à Bruxelles, qui parle de son amour et de ses initiatives internationales en faveur de la Grèce, de son livre « Lettres à Byron », de son projet « 12 heures pour la Grèce » et des perspectives qui existent pour une Europe des personnes...

 ***

Συνέντευξη με τον κο Hideki Maruyama, από το Εθνικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας για την έρευνα στην εκπαιδευτική πολιτική.  (Interview with Mr Hideki Maruyama from National Institute for Educational Policy Research in Japan)

 ***

H Eλλάδα στο ΣήμεραΣυνέντευξη με τον κ. ΗΑSAN BADAWI
 
 
 
 
 H Eλλάδα στο ΣήμεραΣυνέντευξη με τον κ. Γεωργόπουλο
 
 
 
 
    Έρευνα για τους αεροψεκασμούς. Συνέντευξη του Δρ. Νικόλαου Κατσαρού, συνεργάτη του Δημόκριτου.
 
 
 
***
 

 

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΝΑΝΤΗ (SALONIQUE RANCONTRE NANTES)
 Μια σειρά συγκλονιστικών συνεντεύξεων του εκπροσώπου της οργάνωσης Ν.Ε.U.F. κυρίου Luc Douillard, σχετικά με την κίνηση υποστήριξης προς την Ελλάδα των κατοίκων της Νantes, διά μέσω αίτησής των για την απόκτηση της ελληνικής υποκοότητας. 
 
Παραγωγός : Ρέα Μουμτζίδου
 
 
 
 
 
 
 
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΚΙΟΤΟ (SALONIQUE RANCONTRE KYOTO)
 
***
 


 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
Σε συνεργασία με το  Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.6 
 
Παραγωγός : Ρέα Μουμτζίδου
 
 

 * ΕΚΠΟΜΠΗ Νο2 / Καλεσμένη η κ. Ασλανίδου

 * ΕΚΠΟΜΠΗ Νο3 / Καλεσμένοι μέλη της Κοινωνικής Οργάνωσης ΠΕΙΡΑΜΑ


 
 

www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Η παιδική αθωότητα...
...της φύσης
Τα λουλούδια χορεύουν...
...στον άνεμο
Copyright © 2018 Starwalkers