Αρχείο ΕκπομπώνΠΡΟΣΒΑΣΗ ΖΩΗΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΖΩΗΣ

Η Πρόσβαση Ζωής σας προσκαλεί σε μία συνομιλία για την αναπηρία που βιώνουμε, που συναντούμε, που μας αγγίζει με έναν βαθύ και πολλαπλό τρόπο ... Πρόσβαση  Ζωής στην κοινότητα, στην πόλη, στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στην μετακίνηση, στον τουρισμό, εν τέλει στην Συνύπαρξη... Μας αφορά όλους γιατί ονειρευόμαστε μία κοινωνία με ισότιμες ευκαιρίες πρόσβασης για όλους. 

 

   Εκπομπή 1: Η Λία Καδέρογλου φιλοξενεί τον αξιότιμο π. Κωνσταντίνο Παπανικολάου, Διευθυντή του Ινστιτούτου Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης (www.iea.gr)  σε μία συζήτηση εκ βαθέων για την αναπηρία, τα μοντέλα σκέψης που επηρεάζουν την στάση της κοινωνίας απέναντι στην αναπηρία, τις κοινοτικές δράσεις για την απάλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού, την οργάνωση του εθελοντισμού και το μέλλον αντίστοιχων δράσεων στην Ελλάδα του σήμερα. 

 

   Εκπομπή 2: Η Λία Καδέρογλου φιλοξενεί τον φίλο και συνεργάτη Νίκο Καζαντζίδη,  Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΣΥΖΩΗΣ Η ΣΥΖΩΗ (πρώην Αμυμώνη, παράρτημα Θεσσαλονίκης) είναι Σύλλογος Γονέων για παιδιά με αναπηρία όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.  Πως τελικά ένας σύλλογος γονέων κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια με σκληρή δουλειά, υπομονή και αισιοδοξία να προσφέρει στα παιδιά του την ποιότητα ζωής που οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές αδυνατούσαν να προσφέρουν; Aκούστε το 'Α μέρος του οδοιπορικού της ΣΥΖΩΗΣ (www.syzoi.gr).

 

   Εκπομπή 3: Η Λία Καδέρογλου φιλοξενεί τον Παύλο Χουζανά και τη Λία Λιάλη για να συνομιλήσουν για τον αυτισμό. Ο Παύλος Χουζανάς & η Λία Λιάλη εκτός από την εκτενή τους πείρα στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος μέσα από τον γονεϊκό τους ρόλο, είναι ενεργοί εθελοντές και εκπαιδευτές σε ομάδες υποστήριξης άλλων γονέων μέσα στα πλαίσια των δράσεων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης). 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Η παιδική αθωότητα...
...της φύσης
Τα λουλούδια χορεύουν...
...στον άνεμο
Copyright © 2018 Starwalkers