Υλικά
-1/3 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
-2 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
-1 κουτ. γλυκ. μέλι
-1 κρεμμύδι αλεσμένο
-3 κουταλιές ξίδι
-1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-χοντρό αλάτι και πιπέρι
-2 κόκκινα μήλα κομμένα σε κύβους
-3 σαλάτες αρουγκούλα
-1/4 φλιτζ. φρέσκα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
- 60 γραμ. μαλακό κατσικίσιο τυρί τριμμένο
Οδηγίες
-Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τραγανά για περίπου 5 λεπτά.
-Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα, το μέλι, το κρεμμύδι και το ξίδι μέχρι καλά μαζί. Προσθέστε και αλατοπίπερο.
-Στο μπολ, προσθέστε την αρουγκούλα με τα μήλα και ανακατέψτε καλά.
-Τέλος, ρίξτε από πάνω τα καρύδια και το τυρί.
Ελληνικό μπέργκερ λαχανικών
Υλικά
-1/2 φλιτζ. κουινόα (είδος του φυτού χηνοπόδι)
-1 καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
-6 πρασουλίδες σε λεπτές φέτες
-450 γραμ. φασόλια στραγγισμένα
-1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
-1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
-1 κουτ. σούπ. κύμινο σκόνη
-αλάτι και πιπέρι
-2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζ. άπαχο γιαούρτι
-1 κουτ. σούπ. φρέσκο χυμό λεμονιού
-4 πίτες για σουβλάκι
-1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
Οδηγίες
-Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τα 3/4 φλιτζ. νερό, μόλις βράσει προσθέσετε το κουνόα και αφήστε το για 12 με 14 λεπτά.
-Σε ένα μπλέντερ, βάλτε το καρότο, το μαγειρεμένο κουνόα, τις μισές πρασουλίδες, τα φασόλια, τη φρυγανιά, το αυγό, το κύμινο, 1 κουτ. γλυκ. αλάτι και 1/4 κουτ. γλυκ. πιπέρι και χτυπήστε τα όλα μαζί.
- Πλάστε τα παραπάνω μίγμα σε μπιφτέκια.
-Τηγανίστε τα χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 8 με 10 λεπτά ανά πλευρά.
-Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες πρασουλίδες και αλάτι και πιπέρι.
-Σερβίρετε τα burgers μέσα σε πίτα και συνοδεύετε με αγγούρι και σάλτσα γιαουρτιού.
Ψητά μανιτάρια
Υλικά
-2 κιλά μανιτάρια τύπου shiitake
-4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
-4 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
-χοντρό αλάτι και πιπέρι
-4 φιλέτα βακαλάου Ειρηνικού
-1 κουτ. σούπ. φρέσκο χυμό λεμονιού
-1 κουτ. σουπ. μουστάρδα Dijon
-2 κουτ. σού. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180.
-Σε μια λαδόκολλα βάζετε τα μανιτάρια με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και δεντρολίβανο και αλάτι και πιπέρι και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά.
-Στη συνέχεια σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, και το μαϊντανό.
-Τέλος ψήστε το βακαλάο για 8 με 10 λεπτά.
Πηγή www.greenmagazine.gr