Μια νηστίσιμη συνταγή, νόστιμη, θρεπτική, διαιτητική αλλά και πολύχρωμη που θα σας αλλάξει τη διάθεση τις ημέρες του Απριλίου
Υλικά (για 5-6 άτοµα)
Εκτέλεση
· Βάζουµε τα φασόλια να φουσκώσουν αρκετές ώρες σε νερό που τα σκεπάζει. Τα στραγγίζουµε, τα ξεπλένουµε και τα βράζουµε για 1 ώρα σε νερό, µέσα στο οποίο έχουµε ρίξει τον ζωµό λαχανικών. Μόλις ετοιµαστούν, τα στραγγίζουµε ξανά και τα αφήνουµε στην άκρη.
· Σε κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουµε τα ντοµατάκια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και, τέλος, τα φασόλια. Σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά, ώσπου τα υλικά να µαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
· Σε άλλος σκεύος βράζουµε το ρύζι, χωρίς να το αφήσουµε να φουσκώσει, και το στραγγίζουµε.
· Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουµε το καλαµπόκι. Προσθέτουµε το ρύζι, τα φασόλια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουµε καλά µε ξύλινη κουτάλα και σερβίρουµε.
Από το βιβλίο «Ηµέρες νηστείας από τη µοναστηριακή κουζίνα» (εκδ. Τερζόπουλος)
Σχολιασµός διαιτολόγου:
Πρόκειται για ένα γεύµα που παρουσιάζει ξεκάθαρα την πλήρη και υγιεινή εκδοχή της νηστείας.
Πλούσιο σε υδατάνθρακες, για να έχουµε ενέργεια, περιέχει αποκλειστικά καλά µονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά και δεν έχει καθόλου χοληστερίνη.
Οµως το πιο σηµαντικό πλεονέκτηµά του είναι η αυξηµένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που υπολείπεται στο νηστίσιµο διαιτολόγιο, και εδώ είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Θερµιδικά θα το θεωρούσαµε ένα σχετικά ελαφρύ και διαιτητικό γεύµα.
Πηγή: www.tovima.gr