Το καλοκαίρι τα λαχανικά είναι άφθονα και ποικίλα. Μια ομελέτα φούρνου με λαχανικά που μας περίσσεψαν είναι μια εύγευστη, γρήγορη λύση...
Μιλούμε για το πλέον διαδεδομένο και αγαπητό γεύμα της βυζαντινής εποχής, το "σφουγγάτο"...
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με λάδι σε κατσαρόλα μαζί με τις ροδέλες των κολοκυθιών. Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και τα αφήνετε στη φωτιά για 2’-3’. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο και τον άνηθο. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, αλειμμένο με λάδι (ή βουτυρωμένο) και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Σπάτε σε μπολ τα αυγά, τα χτυπάτε, τα ρίχνετε στο ταψί με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε τα υλικά προσεκτικά. Βάζετε το σφουγγάτο αμέσως στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως στη μέγιστη θερμοκρασία. Ψήνετε για 25’, μέχρι να σφίξει.
Πηγή: www.icookgreek.com