Σαλάτα με ρόκα και φακή
Ένας άλλος τρόπος να απολαύσουμε τη θρεπτική αξία της φακής είναι το μίγμα σε σαλάτα,
που μπορούμε να έχουμε και σε τάπερ στο χώρο εργασίας...
Υλικά
- 1φακελάκι φακές χοντρές κατά προτίμηση
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 20 ντοματίνια
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2κουταλιές μηλόξιδο
- 2κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
- 1σκελίδα σκόρδο περασμένο στην πρέσα
- αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τη φακή μαζί με το ξερό κρεμμύδι για 15 λεπτά. Θέλουμε τη φακή να κρατάει, να είναι al dente. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε τη φακή σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τη ρόκα χοντροκομμένη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λιωμένο σκόρδο, περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο για περισσότερη γεύση.
Πηγή: cookstory.gr