Κορμός ταψιού
Μετά από ένα κέρασμα φίλης μας έδωσε τη συνταγή
για ένα νόστιμο, γρήγορο κι ελαφρύ δροσερό γλυκό σοκολάτας
Υλικά:
-
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
-
1 λίτρο γάλα
-
1 βιτάμ
-
1 σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 φακελάκι κάστερ πάουντερ
-
12 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
-
για το γαρνίρισμα: 1γκαρνί σαντιγύ κι 1 φακελάκι τριμμένη σοκολάτα
Δημιουργία
-
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα και διαλύουμε μέσα το κάστεν πάουντερ
-
Βάζουμε μέσα στο διάλυμα το βιτάμ, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα κι ανακατεύουμε αργά σε μέτρια φωτιά ώσπου σε λίγα λεπτά έχουμε μία κρέμα
-
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο μίγμα ρίχνουμε τα μπισκότα τα οποία έχουμε κόψει στα 4. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι και στο ψυγείο
-
Ετοιμάζουμε το γκαρνί και το κρυώνουμε στο ψυγείο
-
Αφού κρυώσουν, απλώνουμε στο ταψί το γκαρνί και ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα
Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!
Συνταγή της Αλεξίας Οφθαλμίδου