Υλικά:
225 γρ. ροδάκινο (2-3 μέτρια ροδάκινα)
50 γρ. ζάχαρη
60 ml. νερό
30 ml. λεμονάδα ή βυσσινάδα ή νερό (με ανθρακικό)
Ξεκινάμε!
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι. Μόλις έρθει σε πλήρη βρασμό, το αφήνουμε στο σβηστό μάτι για ένα ακόμη λεπτό μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Μπορούμε να κάνουμε αυτό το σιρόπι ακόμη και μια εβδομάδα πριν τις γρανίτες μας. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε στο μπλέντερ το σιρόπι (αν τα ροδάκινα που χρησιμοποιήσαμε είναι πολύ ώριμα και γλυκά μπορούμε να βάλουμε τα 2/3 από το σιρόπι, για να μην γίνουν υπερβολικά γλυκές οι γρανίτες μας) και τα 30 γρ. αναψυκτικού της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες για τις γρανίτες μας και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Αυτό το μείγμα βγάζει 6 μικρές γρανίτες ή 4 μεσαίες. Για να αφαιρέσουμε τις γρανίτες από τις θήκες τους, τοποθετούμε προσεκτικά το πάνω μέρος τους για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από ζεστό νερό.
Μμμμ!!!!
Γευστικές Προτάσεις από την Εύα Σαραμούρτση