Υλικά:
1 ώριμη μπανάνα
Γάλα αμυδάλου/καρύδας ή αγελαδινό
½ κουταλιά σούπας σκόνη κακάο
Μέλι
Ξεκινάμε!
Κόβουμε τη μπανάνα σε κομμάτια, τα απλώνουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα πιάτο (για να ξεκολλάνε μετά πιο εύκολα) και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για μισή μέρα. Όταν παγώσουν εντελώς, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μισή κουταλιά της σούπας κακάο, μισό σφηνάκι γάλα και 1 ή 1,5 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ανακατεύουμε ξανά με το μπλέντερ. Επίσης, αφού έχει ανακατευτεί στο μπλέντερ, μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο θέλουμε (πχ: κομμάτια μπισκότου, ψιλοκομμένη φράουλα κ.λ.π) και να ανακατέψουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Το παγωτό είναι έτοιμο να το σερβίρουμε, αλλά αν δεν το θέλουμε τόσο μαλακό το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για 2 περίπου ώρες, μέχρι να σκληρύνει. Αυτή η συνταγή βγάζει 1 μερίδα παγωτό. Αν θέλουμε περισσότερο, διπλασιάζουμε ή τετραπλασιάζουμε τη συνταγή.
Δεν είναι τέλειο;
Γευστικές προτάσεις από την Εύα Σαραμούρτση