Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS+ YOUTH (Sociocultural Learning for Youth in Mobile SocietiesΚοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα) και οι Γιορτές Πολυγλωσσίας 2020 διευρύνοντας τους ορίζοντες ανθεκτικότητας των πόλεων μέσα από δράσεις πολιτισμικής καινοτομίας και επικοινωνίας, ενημερώνουν ότι η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία προγραμματίζεται για όλη το έτος 2020 με έμφαση το τριήμερο 29-31 Μαΐου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, λόγω των περιοριστικών μέτρων στις μαζικές συναθροίσεις εξαιτίας του covid-19, αναπρογραμματίζει την πραγματοποίηση του σχεδιασμού του με διαδικτυακές δραστηριότητες και ταυτόχρονα μετακινεί τις δημόσιες εκδηλώσεις σε μελλοντικό χρόνο.
Η φόρμα συμμετοχής άλλωστε, παραμένει ανοιχτή σε νέες συμμετοχές. Mε ψηφιακά συναπαντήματα, η ομάδα έργου θα πλαισιώσει προς πάσα κατεύθυνση την εκπαίδευση, την τέχνη, την επιστήμη μέσω της ζωντανής ροής των καναλιών της, των τηλεσυναντήσεων και των ραδιοφωνικών εκπομπών.
Ειδικότερα, η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας αναπρογραμματίζει ψηφιακά την επαφή της με τις αλλόγλωσσες κοινότητες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους θεσμούς και τους πολίτες, επιδιώκοντας να αποτελεί όχι μόνον πόλο έλξης όλων των πολιτών, αλλά ένα δημοκρατικό εργαστήριο συνύπαρξης και χώρο γέννησης ακόμη περισσότερων συνεργειών. Στο παραπάνω πλαίσιο, οι διαδικτυακές δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Φορείς, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τους πολίτες που δήλωσαν ή που δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2020.
Στις ψηφιακές δράσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Βιωματικά εργαστήρια όπως η Οργάνωση βιωματικών δράσεων και διαβουλεύσεων με συμμετοχή πολύγλωσσων μαθητών - Η εμπειρία και οι προτάσεις της ΠΡΩΤΑ.12.
Πολύγλωσσα αφηγηματικά εργαστήρια με τη συμμετοχή φυσικών αφηγητών από διάφορες χώρες – Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη,… Πρόκειται για λαϊκές αφηγήσεις, παραμύθια προφορικής παράδοσης, για την εμπειρία της αφήγησης.
Ψηφιακά περίπτερα Γλωσσών με τη συμμετοχή ερευνητών, φυσικών ομιλητών, εκπαιδευτικών, ειδικών σε θέματα γλωσσών και σε παρουσιάσεις των γλωσσών της κοινότητας – Προξενείο Κύπρου, Γεωργιανή Κοινότητα, Βουλγαρική Κοινότητα, Αλβανική, Σερβική, …
Εργαστήρια δημιουργικής γραφής με θεματικό τίτλο Παρουσιάζοντας ένα πολυγλωσσικό παραμύθι για την ειρήνη και με τη συμμετοχή συγγραφέων βιβλίων,…
Ψηφιακό Forum ανταλλαγής και στοχασμού σοφών πρακτικών όπου θα παρουσιαστούν καινοτόμες προσεγγίσεις των Κοινωνικών Οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται εντός κι εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης, καθώς και καινοτόμες δράσεις, περισσότερου ανοιχτού χαρακτήρα, από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συν-εκπαιδεύσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με βεβαίωση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών και των πολιτών εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η διεθνής ομάδα του Προγράμματος SLYMS (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία) θα παρουσιάσει το εγχειρίδιο κατάρτισης SLYMS. Οι συναντήσεις προσβλέπουν στο να αναπτύξουν οι εκπαιδευτικοί/εκπαιδευτές εργαλεία σε θέματα αξιοποίησης της διαπολιτισμικότητας της κοινότητας, της παιδαγωγικής των κοινών στην εκπαίδευση, της εκπαιδευτικής διαχείρισης της πολυγλωσσίας.
Διαδικτυακές συναντήσεις στις πολιτείες του Starclassic Radio. Οι εκπομπές θα φιλοξενήσουν τις αλλόφωνες κοινότητες της πόλης και τα προγράμματα διαπολιτισμικότητας των δήμων εντός κι εκτός των συνόρων.
Καφέ Πολυγλωσσίας ή άλλως τα ψηφιακά χαμπέρια της πόλης με θέματα: α) Αφρικανικές γλώσσες στη Γαλλοφωνία της πόλης, β) Το γλωσσόδενδρο στους δρόμους της πόλης. Στα συγκεκριμένα Καφέ θα παρουσιαστούν ψηφιακά οι έρευνες των σχολείων σχετικά με την πολυγλωσσία της πόλης, του σχολείου και της οικογένειας και τέλος, γ) Γνωριμία με τις κοινότητες και τις γλώσσες της πόλης.
Καφέ/Σοκολάτα Πολυγλωσσίας για γονείς και για παιδιά με τη συμμετοχή σχολείων της πόλης.
Ψηφιακή τράπεζα στοχασμού για τη μετάβαση σε έναν αχαρτογράφητο κόσμο με νέους ορισμούς για την ανθεκτικότητα των σύγχρονων κοινωνιών. Θέματα: α) Προοπτικές για μία Ευρωπαϊκή εκπαίδευση της νεολαίας στον Εθελοντισμό. Το θέμα αφορά στα προγράμματα σπουδών, στα δίκτυα κινητικότητας, στις πρωτοβουλίες των Φορέων, των ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, των ΜΚΟ και των Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη υπέρ των νέων και του εθελοντισμού. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη συμμετοχή ομάδων Νέων καθώς και μέλη των δημοτικών συμβουλίων Νέων.
Ηλεκτρονική ημερίδα (Web Conference) με θέμα Η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την αρχιτεκτονική των νεότερων χρόνων. Ακαδημαϊκοί και διακεκριμένοι ιστορικοί τέχνης και αρχιτέκτονες της πόλης θα μιλήσουν σχετικά με την πολυπολιτισμικότητα στο χώρο της Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα θα μεταδοθεί σε ζωντανή ροή από το youtube και θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής σχολίωνερωτήσεων από τους συμμετέχοντες, με άμεση ανάδραση από τους ομιλητές.
Aνοιχτές ψηφιακές συναντήσεις με θέμα Νέοι σε ευαλωτότητα και σύγχρονα μαθησιακά μονοπάτια. Προς μία συμπεριληπτική εκπαίδευση. Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των ασυνόδευτων έφηβων, των νέων σε καθεστώς ένταξης ή μετακίνησης. Στην ανάπτυξη της θεματικής εντάσσονται και οι δυναμικές της τοπικής ανάπτυξης και ένταξης των νέων μέσα από εγχειρήματα πολιτισμού και κοινωνικών εκδηλώσεων δια-τοπικότητας.
Ζωντανές βιβλιοθήκες Πολυγλωσσικές αφηγήσεις για το ταξίδι.
Συναντήσεις για την οργάνωση του αποθετήριου πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών υλικών των Γιορτών Πολυγλωσσίας (πνευματικό portfolio). Η δράση περιλαμβάνει συναντήσεις και εκπαιδεύσεις των μελών των Γιορτών Πολυγλωσσίας για την αποτύπωση και δημιουργία διαπολιτισμικών εγχειριδίων βασισμένων στις δράσεις τους στις Γιορτές προκειμένου αυτές να αξιοποιούνται στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση.
Οργάνωση ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης τέχνης για την πολυγλωσσία και τον πολιτισμό.
Ψηφιακές παρεμβάσεις επιστημόνων και θεσμών σε θέματα Πολυγλωσσίας, κοινωνικής συμπερίληψης και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Συναντήσεις ¼. Η δράση αφορά παρουσιάσεις εκ μέρους ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων Φεστιβάλ και θεσμών πόλεων, προκειμένου να υπάρξει δικτύωση των Γιορτών Πολυγλωσσίας με Δήμους και Φορείς άλλων χωρών και άλλων πόλεων.
Τα σχολεία παρουσιάζουν… ψηφιακή παρουσίαση των δράσεων των σχολείων, εκπαιδευτικών φορέων και Παιδαγωγικών Ιδρυμάτων.
Ο σχεδιασμένος αναπρογραμματισμός προβλέπει τη σταδιακή πραγματοποίηση συνολικά των προτεινόμενων δράσεων, όπως αυτές καταγράφηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα του Δήμου Θεσσαλονίκης,
https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/multilang/
Προβλέπονται βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Προγράμματος SLYMS ERASMUS+ YOUTH (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
Επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος: http://slyms.uth.gr/ καθώς και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης https://www.facebook.com/SLYMS-2041350812853132/ https://www.facebook.com/groups/239973746133573/?ref=br_tf&epa=SEARCH_BO X
Μπορείτε ταυτόχρονα να παρουσιάζετε σχετικές δράσεις σας στη σελίδα της ερευνητικής ομάδας πολυγλωσσίας ΔιΕπαφή
https://langtrips.wordpress.com/
Χορηγοί επικοινωνίας: Διαδικτυακό ραδιόφωνο: StarClassic.gr, fm100.gr, aligrefm.org
Προγραμματισμένες Ψηφιακές Δράσεις
Τρίτη 23/6/2020 19:00-20:00
Γενικό Προξενείο Κυπριακής Δημοκρατίας- Κυπριακή Διάλεκτος/Λαογραφία
Ο Καθηγητής Φιλολογίας κ. Σωτήρης Αργυρού θα παρουσιάσει την
Κυπριακή διάλεκτο και την Κυπριακή λαογραφία
Η δομή της συνάντησης θα επιτρέπει ερωτήματα που θα τεθούν από τους
συμμετέχοντες στη διάρκειά της.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/93117554406
Πέμπτη 25/6/2020 18:00-19:00
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη
ράχη"- Παραμύθια απ’ τις διαδρομές του χτες στα σταυροδρόμια του σήμερα
Έναρξη της τριλογίας συνεργασίας με την 8 η Γιορτή Πολυγλωσσίας, η οποία θα
πραγματοποιηθεί τους μήνες Ιούνιο, Οκτώβριο, Δεκέμβριο με τίτλο Του Κόσμου οι
Φωνές Παραμύθια Λαϊκά για να πορεύεσαι αντάμα
Πρόκειται για αφηγήσεις και ανοιχτές εκπαιδευτικές συναντήσεις. Η εκδήλωση
εγγράφεται στην έναρξη συνεργασίας των Γιορτών Πολυγλωσσίας με το Φεστιβάλ
Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».
Παραμύθια λοιπόν, της προφορικής παράδοσης, τα οποία τείνουν το χέρι στον κόσμο,
μας υπενθυμίζουν πάντα πόσο όμορφο είναι να είσαι άνθρωπος αλλά και πόσο
δύσκολο να κρατάς την ανθρωπιά σου. Ένας οδηγός στο χάρτη της ανθρώπινης
εμπειρίας που ανοίγει τον κύκλο χωρίς να αποκλείει κανέναν, γι’ αυτούς που θέλουν
να μιλήσουν με την καρδιά ανοιχτή κι ιγα όσους θελήσουν ν’ ακούσουν.
Ειδικότερα, η εκδήλωση αποτελεί μία εισαγωγή με διαλογική διάθεση και
σεμιναριακές προεκτάσεις προκειμένου να ανιχνεύσουμε μικρά μυστικά και να
ανακαλύψουμε τον αθέατο κόσμο της σοφίας όπως αποτυπώθηκε στην άυλη
προφορική παράδοση που φέρνει τους ανθρώπους μαζί.
Η δομή της συνάντησης θα βασιστεί στα ερωτήματα που θα τεθούν από τους
συμμετέχοντες στη διάρκειά της.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/96485887669
Δευτέρα 29/6/2020 18:00-20:00
Ψηφιακή Ημερίδα Η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την
αρχιτεκτονική των μνημείων της
Εισηγητές: Μιλτιάδης Παπανικολάου, Ομ. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης,
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Παλιά Μνημεία Αρχιτεκτονικής.
Σύγχρονοι χώροι Πολιτισμού. Μελέτη Περίπτωσης: Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Ευάγγελος Χεκίμογλου, Δρ. Έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης,
Αόρατα μνημεία ιστορικής παρουσίας: Οι ιστορικές συναγωγές της Θεσσαλονίκης,
1500-1920.
Ευτυχία Μουράτη, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος, Περιήγηση στα Οθωμανικά
Μνημεία της Πόλης.
Μαρκέλλα-Ελπίδα Τσίχλα, Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος Υποψ. Διδάκτωρ
Πανεπιστημίου Πατρών, "Θεσσαλονίκη, Μητρόπολη της Μνήμης και της Ψυχής".
Μαρία Τερψίδου, Ιστορικός Τέχνης, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Ένας
αρχιτεκτονικός διάλογος μεταξύ μοντέρνου και παραδοσιακού.
Οργάνωση-Συντονισμός: Μαρκέλλα-Ελπίδα Τσίχλα
Για να κάνετε εγγραφή στην ημερίδα και να λάβετε βεβαίωση παρακολούθησης
πατήστε εδώ:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=68L6QHnzCUu2VSQ_-
MlznZusyCn41-1BuobQmB0xGDtUNzg5Q0RXWkZBWFI5Q1lWWDNJQk5ORExQMS4u
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/94360591438
Δευτέρα 29/6/2020 20:00-21:00
Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης –
Παίζουμε για τη Θεσσαλονίκη Πολυγλωσσικά
Ένα χειροποίητο διαθεματικό και πολυγλωσσικό επιτραπέζιο παιχνίδι που
δημιουργήθηκε για τη Θεσσαλονίκη από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου
μας, με τη συμβολή του εκπαιδευτικού προσωπικού, σας περιμένει να το γνωρίσετε
από κοντά, να παίξετε και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για μία πόλη με έντονο
πολυπολιτισμικό χαρακτήρα.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/97491465320
Τρίτη 30/6/2020 18:00-19:30
Παιδαγωγική Ομάδα Σκασιαρχείο-Εργαστήριο βιωματικής και συνεργατικής
παιδαγωγικής - παιδαγωγική Freinet.
"Η αλληλογραφία σε πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης"
Εμπειρίες στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση. Περιγραφή δράσεων αλληλογραφίας
ανάμεσα σε μαθητές με διαφορετικές καταγωγές και κουλτούρες.
Συζήτηση πάνω σε θέματα όπως η ανάπτυξη της επιθυμίας για μάθηση μέσα από την
ενεργή εμπλοκή, την ανάδειξη της ταυτότητας και την αξιοποίηση της
διαφορετικότητας.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/95706452194
Τρίτη 30/6/2020 20:00-22:00
Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης-
Ταξιδεύουμε για τη Θεσσαλονίκη πολυγλωσσικά
Ένας εικονογραφημένος περιεκτικός και πολυγλωσσικός τουριστικός οδηγός που
δημιουργήθηκε για τη Θεσσαλονίκη από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, με
τη συμβολή του εκπαιδευτικού προσωπικού, σας περιμένει να τον ανοίξετε, να τον
ξεφυλίσσετε, να ταξιδέψετε και να γνωρίσετε μία πόλη με σημαντικό
πολυπολιτισμικό χαρακτήρα.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/98771905982
Πέμπτη 2/7/2020 18:00-19:00
Βασικοί Αράβικοι ρυθμοί - Εργαστήριο Ανατολίτικου Χορού.
Τίτλος της εκδήλωσης:
Οι Ρυθμοί πάνω στο χορό
Ρυθμική τεχνογνωσία, η οποία θα φέρει την εξέλιξη και τον ενθουσιασμό στον χορό
μας. Εάν εκπαιδεύσουμε τα αυτιά μας για να διακρίνουμε έναν ρυθμό από τον άλλο,
εντοπίζοντας το μοναδικό υποκείμενο μοτίβο έμφασης του καθενός, θα κρατήσουμε
το κλειδί για να είμαστε ενωμένοι με τη μουσική.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/93549654717
Πέμπτη 2/7/2020 19:00-21:00
Bing Bang School-
Αγωγή στην Πολυγλωσσία στο Big Bang School
Eυαισθητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών σε ζητήματα πολυγλωσσίας και
διαπολιτισμικότητας. Τα νέα προγράμματα πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικότητας
του Big Bang School παρουσιάζουν την καινοτομία τους καθώς και τις αρχές
διαπολιτισμικής μεθοδολογίας στις οποίες στηρίζονται.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/93696621351
Παρακευή 3/7/2020 18:00-19:30
Bing Bang School-Σοκολάτα Πολυγλωσσίας
Tα παιδιά προσκαλούν τους γαλλόφωνους φίλους από την Αφρική και συζητάνε.
Ψηφιακά συναπαντήματα, ιστορίες και αφηγήσεις, γλώσσες και ανίχνευση των
γλωσσών, πνευματικά προϊόντα των Ανοιχτών Εργαστηρίων Πολυγλωσσίας στο Big
Bang School. Μία συζήτηση με φυσικούς ομιλητές από τη Γαλλόφωνη Αφρική…
Γλώσσες της Αφρικής.
Η δομή της συνάντησης θα βασιστεί στη σοκολάτα που θα πιούμε με τα παιδιά γύρω
από τον κύκλο της Πολυγλωσσίας.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/93685734564
Παρασκευή 3/7/2020 19:30-21:00
Γεωργιανοί της Θεσσαλονίκης/თესალონიკის ქართველობა-
10 πράγματα για τα οποία είναι περήφανη η Γεωργία
Τα ψηφιακά συναπαντήματα έρχονται στη συνέχεια των Καφέ Πολυγλωσσίας να
καλύψουν το κενό της επικοινωνίας και της επαφής σε καιρούς κοινωνικής
απομόνωσης κοινωνικής αποστασιοποίησης. H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή
βίντεο και στη συνέχεια συζήτησης. Επιχειρεί να διαλύσει στερεότυπα
παρουσιάζοντας μία άλλη χώρα.
Η δομή της συνάντησης θα βασιστεί στα ερωτήματα που θα τεθούν από τους
συμμετέχοντες στη διάρκειά της.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/93678980492
Δευτέρα 6/7/2020 18:00-19:00
Γεωργιανοί της Θεσσαλονίκης/თესალონიკის ქართველობა-Δημοσκόπηση της
Γεωργιανής γλώσσας, Αφιέρωμα στον Zaza Sulamanidze
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Γεωργιανής Κοινότητας και
περιλαμβάνει προβολή βίντεο, παρουσίαση της ιστορίας, της λογοτεχνίας και της
γλώσσας της Γεωργιανής Κοινότητας. Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμα του Zaza
Sulamanidze.
Η δομή της συνάντησης θα βασιστεί στα ερωτήματα που θα τεθούν από τους
συμμετέχοντες στη διάρκειά της.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/97466182874
Τρίτη 7/7/2020 20:00-21.00
Δι/Επαφή- Προς ένα Αποθετήριο πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών υλικών
Το ιδιαίτερο γλωσσικό και πολιτισμικό μωσαϊκό της Θεσσαλονίκης αλλά και οι
διαρκώς αναδυόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες από την ενσωμάτωση σε αυτόν τον
πολύγλωσσο καμβά νέων γλωσσών, προσφυγικής, κυρίως προέλευσης, μας οδήγησε
στην ιδέα δημιουργίας ενός αποθετηρίου εκπαιδευτικού υλικού.
Η δημιουργία ενός αποθετηρίου που θα συγκεντρώνει προτάσεις εκπαιδευτικής
αξιοποίησης υλικού σε πολλές γλώσσες, αποτελεί καινοτομία, ενώ η προστιθέμενή
του αξία βασίζεται στη δημιουργικότητα, την έμπνευση, αλλά και την εμπειρία του
πεδίου που θα εμφυσήσουν οι εκπαιδευτικοί μέσα από το υλικό που θα καταθέσουν.
Το πρώτο λιθαράκι για το στήσιμο του συγκεκριμένου αποθετηρίου έγινε πέρυσι, στα
πλαίσια της ανοιχτής συζήτησης.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/93933689192
Τετάρτη 8/7/2020 18:00-19:00
ΕΛΙΝΕΠΑ-HINDI- Εργαστήριο Ινδικού Χορού.
Η γλώσσα των Μούδρας - Μιλώντας μέσα από τον χορό
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Ινδικού κλασικού χορού είναι η
χρήση των Mudras. Μιλώντας μέσα από τον χορό, μέσα από τις χειρονομίες του,
πιότερο κι απ’ τον προφορικό λόγο, μεταφέρουμε οπτικά εξωτερικά γεγονότα ή
πράγματα, καθώς και εσωτερικά συναισθήματα.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/93894690677
Τετάρτη 8/7/2020 20:00-21:00
"ΤΟ ΠΑΝΘΕΡΜΑΪΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ" -Πολυγλωσσικό συναπάντημα
Διεθνής Χαιρετισμός από μουσικούς τόπους του κόσμου.
Πρόκειται για μία συνάντηση διεθνή των ανθρώπων της μουσικής για έναν
χαιρετισμό κατά του αποκλεισμού, της αγωνίας των καιρών, της απομόνωσης.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/96424785661
Ε
Τρίτη 14/7/2020 19:00
Διαπολιτισμικό Εργαστήριο-Έλα να φτιάξουμε μια γέφυρα
Δημιουργική Γραφή και παρουσίαση διαπολιτισμικού παραμυθιού τρίγλωσσου, για
την ειρήνη του κόσμου από την Λαρδούτσου Κούρτη Ειρήνη.
Ο δημιουργικός λόγος, η ψυχολογική γραφή και η ιστορία μέσα από το βλέμμα μίας
παιδαγωγού, ειδικής σε θέματα δημιουργικής γραφής. Το παραμύθι αποτελεί
εκπαιδευτικό εργαλείο αφύπνισης του παιδιού σε έννοιες όπως η ειρήνη, η συνοχή, ο
ανθρώπινος πολιτισμός, η κατανόηση της δημιουργίας και του ίδιου του ανθρώπου.
Η δομή της συνάντησης θα βασιστεί στα ερωτήματα που θα τεθούν από τους
συμμετέχοντες στη διάρκειά της καθώς και στην παρουσίαση εργαλείων
διαπολιτισμικού λόγου.
Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:
https://authgr.zoom.us/j/96672204913
Θα ακολουθήσει η επόμενη φάση εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και
στρογγυλών συζητήσεων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας της πρώτης
φάσης του προγράμματος (μέσα Ιουλίου) και μέχρι το τέλος του έτους 2020.
Για κάθε πληροφορία σχετικά με τις δράσεις των Γιορτών Πολυγλωσσίας, συνεχίζετε
να επικοινωνείτε με την επιστημονική συνεργάτιδα των Γιορτών Πολυγλωσσίας, Δρ
Αργυρώ Μουμτζίδου στο τηλέφωνο 6942525050.
Για παροχή πληροφοριών σχετικά με την οργάνωση της εκδήλωσης και την υποβολή
της αίτησής σας θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο στα
τηλέφωνα 2313318665& την κα Μαρκέλλα Τσίχλα στο τηλέφωνο 6948177565.