Παιδεία / Εκπαίδευση

Ένας μαθητής της Α’ λυκείου από τα Πετράλωνα βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2024.

today21 Οκτωβρίου, 2024 11

Φόντο
share close

Ο Χρήστος Βέκιος, μαθητής της Α’ Λυκείου, ξεκίνησε το ταξίδι του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από την ηλικία των τεσσάρων ετών, όταν ανακάλυψε ένα παλιό λάπτοπ των γονιών του. Η αρχική του ενασχόληση με απλές δραστηριότητες, όπως η μουσική και οι ταινίες, εξελίχθηκε γρήγορα σε πάθος για την τεχνολογία. Στα δέκα του άρχισε να δημιουργεί ιστοσελίδες, ενώ αργότερα διακρίθηκε σε διαγωνισμούς ρομποτικής, φτάνοντας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα, ο Χρήστος συνεχίζει να ξεχωρίζει, έχοντας κατακτήσει τη 2η θέση στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και την 9η θέση παγκοσμίως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist 2024. Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιγράφει το πάθος του για την πληροφορική και τη σκληρή δουλειά που τον οδήγησε στην κορυφή, ενώ αναφέρεται στις προκλήσεις και την προετοιμασία που απαιτείται για τέτοιες διακρίσεις.

Επισημαίνει επίσης την ανάγκη για δημιουργικές διεξόδους για τους νέους, ώστε να αποφεύγουν τη βία και την παραβατικότητα. Προτρέπει τους συνομηλίκους του να δείξουν υπομονή και επιμονή, υπογραμμίζοντας ότι με τη σωστή προσέγγιση και συνεχή εξάσκηση, όλα είναι εφικτά.

Πηγή: https://www.amna.gr/

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%