Προτάσεις μας

Αναβιώνει το Παραδοσιακό Έθιμο «Κουρμπάνι» στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

today25 Ιουλίου, 2024 17 17

Φόντο
share close

Το παραδοσιακό Κουρμπάνι αναβιώνει για μία ακόμη χρονιά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 3ημερων εκδηλώσεων, για τον εορτασμό της πολιούχου Αγίας Παρασκευής.

Παραδοσιακό, πρωτοχριστιανικό δείπνο, εδέσματα και κρασί υπό τους ήχους της δημοτικής μουσικής θα απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι, στο κατάφυτο δάσος της Αγίας Παρασκευής Χορτιάτη.

Ημέρες & Ώρες

Πε 25/07 19:00
Περιφορά της Ιερής Εικόνας και
των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής
Πε 25/07 19:30
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας
και θείου Κηρύγματος
Πα 26/07 19:30
Όρθρος της Εορτής της Αγίας Παρασκευής και
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Πα 26/07 19:30
Μεθέορτος Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής
και του Αγίου Παντελεήμονος
Πα 26/07 21:00
Παραδοσιακό νηστήσιμο γεύμα με μουσική ορχήστρα και
παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα
Σα 27/07 19:30
Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Αγίου Παντελεήμονος

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Ανατολή Κωνσταντινίδου, καθώς φέτος ο εορτασμός συμπίπτει με μέρα νηστείας το δείπνο στη διάρκεια του οποίου θα προσφερθούν, παραδοσιακή φασολάδα με συνοδευτικά εδέσματα και κρασί, θα θυμίζει τις «αγάπες» των πρώτων χριστιανικών χρόνων προσδίδοντας θρησκευτικό χαρακτήρα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή αναμένεται να δώσει το παρόν στο κατάφυτο δάσος της Αγίας Παρασκευής Χορτιάτη, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 με Περιφορά της Αγίας Εικόνας και τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον Χορτιάτη.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί τον Όρθρο της εορτής της Αγίας Παρασκευής και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το απόγευμα τον Μεθέορτο Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα αναβιώσει το παραδοσιακό «Κουρμπάνι» με τη συμμετοχή ορχήστρας και χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής Χορτιάτη. 

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Παντελεήμονος, που θα τελεστούν στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

www.thessalonikiguide.gr

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%