Προτάσεις μας

ΑΡΣΙΣ: Βραδιές δωρεάν Θερινού Σινεμά

today18 Ιουλίου, 2024 14 13

Φόντο
share close
Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην αυλή του και ανοίγει τις πόρτες του στη γειτονιά.
Οι φίλοι και φίλες του σινεμά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ταινίες στον υπαίθριο χώρο του ΚΥΝ. Θα προβληθούν γνωστές ταινίες κατάλληλες για παιδιά και μεγάλους κάτω από τα αστέρια κάνοντας το καλοκαίρι στην πόλη λιγότερο γκρίζο.
Το ΚΥΝ της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων είναι δομή άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης παιδιών και νέων με στόχο τη διευκόλυνση της κοινωνικής τους ένταξης, μέσα από την ανάπτυξη δράσεων ψυχοκοινωνικής, προνοιακής και εκπαιδευτικής υποστήριξης των ίδιων και των οικογενειών τους. Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, τους νέους, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, ανεξαιρέτως.
Σκοπός του Κέντρου Υποστήριξης Νέων είναι η δημιουργία μιας κοινότητας που απαρτίζεται από παιδιά και νέους. Η συνύπαρξη τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της δομής, τους δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να διαμορφώσουν τον εαυτό τους σε ένα περιβάλλον ελευθερίας και υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που σέβεται την προσωπικότητα τους.
Η ενεργός συμμετοχή ενός παιδιού ή νέου στο ΚΥΝ διευρύνει την αντίληψή του για έννοιες όπως, η ομάδα, η συνεργασία, η συνύπαρξη και η κοινωνική ζωή, δίνοντας την ευκαιρία για ένταξη σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και πρόσβαση στις αμέτρητες κοινωνικές δυνατότητες που αυτό μπορεί να προσφέρει.
Το ΚΥΝ της ΑΡΣΙΣ στεγάζεται από το 2017 σ ’ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή Ευζώνων, το οποίο κατασκευάστηκε το 1911 σύμφωνα με τις απαιτήσεις της οικογένειας Σαπόρτα. Από το 1996, το κτίριο και ο αύλειος χώρος του χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα, καθώς συνδυάζουν αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία στην κατασκευαστική τους δομή αφομοιώνοντας στοιχεία από τον νεοκλασικισμό που αποτελεί απόδειξη της ιστορικής συνέχειας της πόλης.
Η πράξη με τίτλο «ΩΡΙΩΝ-Συνέχιση δράσεων για την Πρόληψη της Περιθωριοποίησης των Ανηλίκων και την Προστασία του Παιδιού» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» (κωδ. ΟΠΣ 6001468) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
• Xώρος: Eπί της οδού Σπάρτης 9, περιοχή Ευζώνων.
• Είσοδος ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Κουσκούκη, συντονίστρια Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, τηλέφωνο 6947 449 528
Ευδοκία Αβαλιάνι, κοινωνική λειτουργός Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, τηλέφωνο 6949 215 021
Πρόγραμμα προβολών (ώρα έναρξης: 21.00):
Πέμπτη 11 Ιουλίου: «Everything Everywhere All at Once» (2022, διάρκεια 139 λεπτά).
Πέμπτη 25 Ιουλίου: «Awakenings» (1990, διάρκεια 121 λεπτά).
Πέμπτη 8 Αυγούστου: «Big Fish» (2003, διάρκεια 125 λεπτά).
Πέμπτη 22 Αυγούστου: «Bullet Train» (2022, διάρκεια 127 λεπτά).
Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου: «A Quiet Place» (2018, διάρκεια 90 λεπτά).
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: «The Teacher’s Lounge» (2023, διάρκεια 98 λεπτά).

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%