Προτάσεις μας

ΔΕΘ 2024: Εικονική πραγματικότητα με το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού.

today9 Σεπτεμβρίου, 2024 8 8

Φόντο
share close

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), πρωτοπόρος στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, συμμετέχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) 2024, η οποία διεξάγεται από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Στο Περίπτερο 15, Θέση 47, το ΙΜΕ προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει τις τελευταίες καινοτόμες εφαρμογές και τεχνολογίες που συνδυάζουν πολιτισμό και VR.

Με τη βοήθεια VR κασκών τελευταίας τεχνολογίας, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, όπως η επίσκεψη στο «Εργαστήρι του Φειδία» στην Ολυμπία, συμμετέχοντας ενεργά ως βοηθοί του διάσημου γλύπτη. Μια άλλη εντυπωσιακή εμπειρία είναι η εξερεύνηση της Αττικής, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τον 19ο αιώνα, μέσω της εφαρμογής Palaeoscope, η οποία προβάλλει τη γεωλογική και ιστορική εξέλιξη της περιοχής.

Οι επισκέπτες μπορούν, επίσης, να βιώσουν διαδραστικές αποστολές: να παραδώσουν κρίσιμα μηνύματα στα τείχη της βυζαντινής Θεσσαλονίκης ή να σώσουν πολύτιμα έγγραφα από συνωμοσίες στις αρχαίες Αιγές. Μία άλλη VR εμπειρία, Πόλεμος και Ειρήνη, τους ταξιδεύει στο παρελθόν της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά.

Επιπλέον, στον χώρο θα βρίσκεται ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής, όπου οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν τη δημιουργία αντικειμένων από τον ψηφιακό στον φυσικό κόσμο.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το ΙΜΕ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Διαμορφώνοντας το Ψηφιακό Μέλλον», με διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της ψηφιακής πολιτικής και της καινοτομίας.

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00-22:00
  • Σάββατο & Κυριακή: 10:00-22:00

Πηγή: https://www.hellenic-cosmos.gr/

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%