Πολιτισμός / Τέχνη

Η πιο όμορφη αίθουσα εικαστικών στη Θεσσαλονίκη

today5 Οκτωβρίου, 2024 27 24

Φόντο
share close

Πώς μπορεί μία τυπικά αίθουσα διδασκαλίας Εικαστικών, να μεταμορφωθεί σε έναν ζωντανό χώρο γεμάτο με χρώμα, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να βρίσκονται σε μια ευχάριστη τάξη, που μάλιστα μπορεί και να τα εμπνεύσει; Η μαγική λέξη είναι το γκράφιτι.

Ο Μάριος Σιμόπουλος δημιούργησε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι που απεικονίζει μεγάλους καλλιτέχνες – ζωγράφους και έργα εμπνευσμένα από τους ίδιους και από εδώ και στο εξής θα κοσμεί τους τοίχους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων.

Με την απόλυτη στήριξη του Διευθυντή Κώστα Καπελέρη, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και με πολλή προσωπική εργασία του Μάριου Σιμόπουλου, κατάφεραν να φτιάξουν ένα εργαστήρι ζωγραφικής που να παρέχει στους μαθητές ό,τι χρειαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για το μάθημα των Εικαστικών.

Ο Μάριος Σιμόπουλος, γνωστός Street Artist και εκπαιδευτικός από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται για άλλη μια φορά πίσω από το υπέροχο αυτό εγχείρημα. Επιστράτευσε όλη τη φαντασία και το μεράκι του και έκανε ακόμα πιο χαρούμενους τους μικρούς μαθητές, ενώ έδωσε νέα πνοή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: » Πλέον τα παιδιά θα δημιουργούν υπό την υψηλή επίβλεψη του Andy Warhol, της Frida Kahlo, του Salvador Dali, του Pablo Picasso και του Vincent Van Gogh. Την αίθουσά μας κοσμούν έργα του Piet Mondrian, αλλά κι ένα από τα πιο γνωστά έργα με αντιπολεμικό μήνυμα του Pablo Picasso, η Guernica. Αν είμαστε τυχεροί, όση ώρα δημιουργούμε, μπορεί να περάσουν από δίπλα μας και τα ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη… Ας το απολαύσουμε!»

Η τέχνη και η ομορφιά βοηθούν στο να ξεπεράσει ο άνθρωπος – πόσο μάλλον σε νεαρές ηλικίες – τον κακό εαυτό του. Με εγχειρήματα σαν και αυτό, δημιουργείται μια θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των μαθητών, δίνεται νέα πνοή στην εκπαιδευτική διαδικασία και τα παιδιά παύουν να βρίσκονται «φυλακισμένα» σε άχαρες, τσιμεντένιες τάξεις. Το γκρίζο σχολικό περιβάλλον μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και ομορφότερο και αυτά επιδρούν άμεσα στην ψυχοσύνθεση των μαθητών.

Ο Μάριος Σιμόπουλος μεταμορφώνει τα σχολεία σε μικρά έργα τέχνης. Ζει στη Θεσσαλονίκη και αποφοιτώντας από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και έπειτα, ζωγραφίζει και βάφει ασταμάτητα. Εδώ και δεκαεπτά χρόνια διδάσκει ως Εικαστικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σίγουρα έχετε σταθεί να θαυμάσετε πολλές από τις τοιχογραφίες του σε ολόκληρη την πόλη.

Οι αυλές και οι αίθουσες των σχολείων είναι από τους αγαπημένους του χώρους για να ζωγραφίζει, αφού όπως ο ίδιος λέει «η λαχτάρα και η χαρά που λαμβάνουν τα παιδιά μέσα από τη διαδικασία μιας τοιχογραφίας, είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για εκείνον.»

Χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες πρωτοβουλίες να λαμβάνουν χώρο στα δημόσια σχολεία και ελπίζουμε να παρακινήσουν και άλλους καλλιτέχνες, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και εκπαιδευτικούς, να τις ακολουθήσουν.

Πηγή:https://biscotto.gr/

Ένα άρθρο της Ασημίνας Τούνας

 

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%