Περιβάλλον / Οικολογία

Το 1ο Συνέδριο για Έξυπνα Νησιά στην Ψέριμο 4 και 5 Σεπτεμβρίου

today29 Αυγούστου, 2024 47 42

Φόντο
share close

Με πλούσιο πρόγραμμα πραγματοποιείται

το 1ο Συνέδριο για Έξυπνα Ελληνικά Νησιά στην Ψέριμο

Χορηγός επικοινωνίας: StarClassic Radio

 

Το 1ο Συνέδριο για Έξυπνα Νησιά – Ευκαιρίες και Προκλήσεις διοργανώνει ο International Hellenic Association σε συνεργασία με τους Δήμους Καλυμνίων, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Κηφισίας και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη Νήσο Ψέριμο στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2024. Η πρωτοβουλία αφορά στην προαγωγή, αλλά και στην επέκταση του στόχου που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2018 για τη δημιουργία των πρώτων 30 ευρωπαϊκών νησιών εκ των οποίων τα έξι ελληνικά, που θα πετύχουν την πλήρη μετάβαση στην ενεργειακή αυτονομία και όχι μόνο μέχρι το 2030.

Κατά το πλούσιο διήμερο πρόγραμμα, εισηγητές από την τοπική αυτοδιοίκηση, ακαδημαϊκοί, στελέχη της αγοράς, εκπρόσωποι του Ελληνισμού της Διασποράς και τοπικοί παράγοντες του νησιού θα συζητήσουν για τις προοπτικές μετατροπής της Ψερίμου, αλλά και γενικότερα των μικρών νησιών σε «έξυπνα νησιά» με έμφαση στην ενεργειακή αυτονομία, την ορθή διαχείριση των υδάτων, την επεξεργασία των απορριμμάτων, την εκπαίδευση, την υγεία των πολιτών τις μεταφορές και πολλών ακόμα πτυχών που αφορούν στη ζωή στα νησιά της χώρας μας.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα συνεδρίου: https://professors-phds.com/speakers-4/

Ο International Hellenic Association αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, με στόχο την υποστήριξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα. Οι δήμοι που συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι συνδεδεμένοι με το νησί και δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για το θέμα του συνεδρίου.

Χορηγοί του συνεδρίου: https://professors-phds.com/67402-2/

Cosmote, Halikos Hotels, International Hellenic Organization, Pleiades IoT Innovation Cluster, Βιεντερ, Μασούτης. 

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του YouTube

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής κας Μάγδας Τσολάκη:

“Αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες,

Σας καλωσορίζουμε στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο, για τα ‘Έξυπνα Νησιά’ που διοργανώνεται από τον International Hellenic Association, ο οποίος είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός και μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα το Delaware των ΗΠΑ και την συμμετοχή τριών δήμων (Καλυμνίων, Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης, και Κηφισιάς). Οι στόχοι του IHA είναι η υποστήριξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα.  Το Συνέδριο πραγματοποιείται στις 4 και 5  Σεπτεμβρίου 2024, στην Ψέριμο, με φυσική παρουσία.

Σκοπός του συνεδρίου μας είναι να συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2018 για τα πρώτα 6 Ελληνικά νησιά από σύνολο 30 νησιών από όλη την Ευρώπη όπου έβαλαν στόχο να καλύπτουν το 100% των ενεργειακών τους αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2030! Τα 6 επιλεχθέντα Ελληνικά νησιά είναι: Αστυπάλαια,  Ικαρία, Λέσβος, Μεγίστη, Τήλος, Ψαρά. Στόχος δικός μας είναι να γίνουν SMART ISLANDS, όλα τα ελληνικά νησιά, με μια συστράτευση των επιστημονικών και βιομηχανικών εταιρειών για την βέλτιστη και τάχιστη  αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων τους έτσι ώστε να εποικιστούνε άμεσα από Ελληνικές οικογένειες.

​Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και τρεις σημαντικοί, για το συνέδριο μας, Δήμοι (Καλυμνίων, Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης, και Κηφισιάς) έθεσαν υπό την αιγίδα τους το σημαντικό για τη Πατρίδα μας συνέδριο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και θέσεις για τα σημαντικά προβλήματα των νησιών μας, όπως είναι η ενέργεια, το νερό, η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα και άλλα με στρογγυλά τραπέζια και αντιπαραθέσεις. Οι συνεδρίες έχουν δομηθεί με  σύντομες παρουσιάσεις με σκοπό να υπάρχει χρόνος για εκτεταμένες συζητήσεις με τους συμμετέχοντες από διαφορετικές ειδικότητες.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα συμβάλει στην επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου”

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Μάγδα Τσολάκη
Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Θεολόγος, Ομότιμος Καθηγήτρια ΑΠΘ,
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ν. Alzheimer και μέλος της International Hellenic Association

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%