Προτάσεις μας

Οpen House 2024: Δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις

today19 Σεπτεμβρίου, 2024 10 3

Φόντο
share close

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται ετησίως το φθινόπωρο, από το 2012, σημειώνοντας δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις σε κάθε διοργάνωση!

Το 13ο OPEN HOUSE Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Νοεμβρίου 2024, με παράλληλες δράσεις που θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα

OPEN SCHOOL

Παράλληλη δράση

Το καθιερωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHT περιλαμβάνει προγραμματισμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτίρια του προγράμματος των OPEN TOURS και των χώρων δημιουργίας του MADE in Thessaloniki, οι οποίες απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς φορείς (σχολεία, σχολές ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ).

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης. Οι εκπαιδευτικοί φορείς μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη δράση, αποστέλλοντας e-mail στο openhousethessaloniki@gmail.com με θέμα “Open School”. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.


φωτογραφία: Αλεξάνδρα Δαρδαμάνη

  • Περιεχόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
  • Ημερομηνία 18 & 22 Νοεμβρίου 2024
  • Περιοχή επιλεγμένα κτίρια και χώροι δημιουργίας
  • Συμμετοχή με κράτηση

OPEN EXHIBITION “BUILDING FUTURES TOGETHER”

Παράλληλη δράση

Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την έκθεση με τα Visual Stories που διακρίθηκαν από 12 Open House της Ευρώπης το 2023! Η έκθεση έρχεται ως αποτέλεσμα του Open Call, με θέμα “Building Futures Together”, που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Open House Europe. Στόχος του Open Call ήταν η ανάδειξη ζητημάτων βιωσιμότητας σε σχέση με την αρχιτεκτονική, προσκαλώντας τους επισκέπτες του Open House να εκφράσουν την ιστορία τους με οποιοδήποτε μέσο αισθάνονται άνετα: σκίτσα, φωτογραφίες, βίντεο κτλ. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στη Λισαβόνα τον Δεκέμβριο του 2023, ταξίδεψε σε διάφορα ευρωπαϊκά Open House και κλείνει την πορεία της με τελευταίο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.

OPEN TOURS

Κύρια δράση

Η κύρια δράση του OPEN HOUSE Thessaloniki, OPEN TOURS, αφορά ένα σαββατοκύριακο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων σε πλήθος κτιρίων και χώρων της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, που πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο, στα τέλη του Νοεμβρίου. Τις πόρτες τους ανοίγουν δεκάδες κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον –ιστορικά, αλλά και σύγχρονα, δημόσια και ιδιωτικά, χώροι κατοικίας, εργασίας, πολιτισμού, αναψυχής, λατρείας, μνημεία– ενώ τις ξεναγήσεις αναλαμβάνουν οι εθελοντές της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ:

1. Μελετάτε το πρόγραμμα.
2. Δημιουργείτε την ηλεκτρονική σας ταυτότητα (QR code επισκέπτη) προκειμένου να παρακολουθήσετε τις ξεναγήσεις.*
3. Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός.
4. Αναμένετε στην ουρά που σχηματίζεται επί τόπου, για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

* Απαιτείται η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας (QR code) για κάθε επισκέπτη. Η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν αντιστοιχεί σε κράτηση ή σειρά προτεραιότητας, απλά διευκολύνει τη διαδικασία καταγραφής των επισκεπτών στα κτίρια που επισκέπτονται. Προς διευκόλυνση της διαδικασίας, οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν την ηλεκτρονική τους ταυτότητα (QR) πριν επισκεφθούν τους χώρους σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί εδώ μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις.

Συνιστούμε στους επισκέπτες να προσέλθουν εγκαίρως στα κτίρια που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς με τη λήξη του ωραρίου το κτίριο κλείνει.

Σε όλα τα κτίρια υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης στα αγγλικά.

Οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και να σέβονται τις ειδικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάθε χώρος προκειμένου να εισέλθουν σε αυτόν (πχ. απαγόρευση λήψης φωτογραφιών, είσοδος χωρίς παπούτσια ή με πλαστικά σακουλάκια).

Οι συντελεστές της διοργάνωσης έχουν τη δυνατότητα προτεραιότητας στην παρακολούθηση των ξεναγήσεων.

Πηγή: https://www.openhousethessaloniki.gr/

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%