Listeners:
Top listeners:
StarClassic Radio Εκπέμπουμε με άξονα τη χαρά
Ένα διήμερο πρόγραμμα δράσεων με μία ειδική παρουσίαση έργων από φοιτητές/φοιτήτριες, μία ημερίδα με εισηγήσεις εικαστικών, επιμελητών, θεωρητικών και ερευνητών για τη σχέση μεταξύ της σύγχρονης τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας και μία τελευταία ξενάγηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο MOMus-Πειραματικό Kέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης), Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025, με αφορμή τις τελευταίες μέρες λειτουργίας της τρέχουσας έκθεσης «Είμαστε Όλοι Φτιαγμένοι από Αστέρια».
Πληροφορίες: www.momus.gr
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025
16:00-17:30
Pop-up δράση: «Αφηγήσεις του μέλλοντος. Η δημιουργία οπτικοακουστικών εμπειριών μέσα από την εικονική πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη»
Φοιτητές και φοιτήτριες από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γνωστικό αντικείμενο «Κινηματογράφος και Εικονική, επαυξημένη, μεικτή πραγματικότητα», παρουσιάζουν με pop-up τρόπο ψηφιακά οπτικοακουστικά έργα, εμπειρίες εμβυθιστικής εικονικής πραγματικότητας και παιχνίδια που εντάσσουν εικονικούς χαρακτήρες (Non Player Characters NPCs) με Τεχνητή Νοημοσύνη.
Συμμετέχουν με έργα τους οι: Αντώνιος Αλεξόπουλος, Δημήτρης Βαφειάδης, Μάριος Λεωκράτης, Δευκαλίων Νικόλαου Παπαδόπουλος, Δαμιανός Παπατσικουράκης, Νατάσα Χασάκιοϊλης
Υπεύθυνη διδάσκουσα: Νεφέλη Δημητριάδη. αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΠΘ
Η συμμετοχή γίνεται με την έκδοση εισιτηρίου είτε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ComeTogether (εδώ https://cometogether.live/event/2160 ) ή διά ζώσης από την Υποδοχή του Μουσείου.
17:30-20:30
Ημερίδα: «Ψηφιακή τέχνη-ψηφιακά μέσα και νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη εικαστική πρακτική»
Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η ιστορική διαδρομή του καλλιτεχνικού εκφραστικού μέσου και θα συζητηθεί μέσα από σημαντικές καλλιτεχνικές περιπτώσεις το παρόν και το μέλλον του. Ακόμη, θα αναδειχθούν καλλιτεχνικά πρότζεκτ και διαδικασίες, οι οποίες συνδέουν την τέχνη και την επιστήμη, και τέλος θα διερευνηθούν ερωτήματα που απασχολούν τη σύγχρονη τέχνη, όπως ο ρόλος του έργου τέχνης στην ψηφιακή εποχή, η εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τις διαδραστικές εφαρμογές τους, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις διοργάνωσης εκθέσεων και πρότζεκτ για την ψηφιακή τέχνη.
Πρόγραμμα ομιλιών
*«Από την ηλεκτρονική τέχνη στην εικονική πραγματικότητα και τις αφηγήσεις του μέλλοντος», Νεφέλη Δημητριάδη, εικαστικός (εικονική, εκτεταμένη και μεικτή πραγματικότητα), αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ
*«Ο καλλιτέχνης στην εποχή της ευφορίας και της αγωνίας. Το ημερολόγιο μιας διαδρομής», Μάνθος Σαντοριναίος, καλλιτέχνης, ερευνητής στα ψηφιακά μέσα, ομότιμος καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας
*«Από τον προγραμματισμό της μηχανής στην εκπαίδευσή της. Ζητήματα ενσωμάτωσης δεδομενοκεντρικών προσεγγίσεων στην καλλιτεχνική εκπαίδευση», Σταυρούλα Ζώη, μέλος ΕΔιΠ ΑΣΚΤ, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου (εκτεταμένη πραγματικότητα, διαδραστικά πολυμέσα)
*«Futures Cones, Futures Studies and Art», Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, πρόεδρος ΔΣ MOMus
*«Η διεπιστημονικότητα στην τέχνη», Δiμiiτρiii, διαμεσικές εγκαταστάσεις, διεπιστημονική καλλιτεχνική έρευνα (transmedia artist)
*«Η περιέργεια (curiosity) ως κινητήρια δύναμη», Μαρίσα Σατσιά, bioartist, διαμεσικές εγκαταστάσεις, διεπιστημονική έρευνα (transmedia artist).
*«Ηχοποίηση αστρονομικών δεδομένων και χρήσεις των ‘ήχων του διαστήματος’», Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εθνική συντονίστρια διάχυσης αστρονομίας της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.
*«Ονειρεύονται τα ηλεκτρικά πρόβατα; Μια επιμελητική πρακτική», Δημήτρης Τρίκας, δημοσιογράφος, μουσειολόγος, επιμελητής εκθέσεων.
Συντονισμός ημερίδας: Δόμνα Γούναρη, επιμελήτρια MOMus
Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά, χωρίς διερμηνεία στα αγγλικά.
Διάρκεια ομιλιών: 20’
Η συμμετοχή γίνεται με την έκδοση εισιτηρίου είτε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ComeTogether (https://cometogether.live/event/2160 ) ή διά ζώσης από την Υποδοχή του Μουσείου.
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025
12:00-13:00
Τελευταία ξενάγηση στην έκθεση «Είμαστε Όλοι Φτιαγμένοι από Αστέρια» με τη συμμετοχή της καλλιτέχνιδας Φανής Μπουντούρογλου, της διδάσκουσας στο Εργαστήριο Πολυμέσων της ΑΣΚΤ, Σταυρούλας Ζώη, και της επιμελήτριας, Δόμνας Γούναρη.
Η συμμετοχή στην ξενάγηση γίνεται με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο. Η έκδοση του εισιτηρίου γίνεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ComeTogether (εδώ https://cometogether.live/event/1878/) ή διά ζώσης από την Υποδοχή του Μουσείου, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης
email: info.experimental@momus.gr Τ : +30 2310 593270, 546683
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00, Πέμπτη:12:00-20:00, Δευτέρα κλειστά.
Πηγή: https://www.typosthes.gr/
Written by: StarClassic Team
today18 Φεβρουαρίου, 2025 9 6
today16 Φεβρουαρίου, 2025 7 7
Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio
Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio
Copyright StarClassic Radio
Σχόλια σε άρθρα (0)