Μοσχοφίλερο, ένα αρωματικό κρασί
Μια από τις σημαντικότερες αυτόχθονες έντονα αρωματικές και κομψές λευκές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, το μοσχοφίλερο είναι ένα ευκολόπιοτο, αρκετά ισορροπημένο κρασί που ξεδιπλώνει τις χάρες του κυρίως όταν είναι στην πρώτη νιότη του. Αν και καλλιέργειές του βρίσκουμε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, τα καλύτερα κρασιά της παράγονται στην Μαντινεία, όπου κυκλοφορούν με την ένδειξη Ο.Π.Α.Π. Ο ελληνικός αμπελώνας έχει να επιδείξει εκατοντάδες ποικιλιών. Πολλές από αυτές είναι σχεδόν ξεχασμένες. Οι περισσότερες έχουν […]