Βαλεντίνα Πεγκλίδου

Φόντο

Ονομάζομαι ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΕΓΚΛΙΔΟΥ και εργάζομαι στο Νοσοκομείο Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ της Θεσσαλονίκης από τον Μάϊο του 1997, στο εργαστήριο όπου βοηθώ τους ανθρώπους να μάθουν πώς λειτουργεί το αναπνευστικό τους σύστημα και να το ελέγξουν.

Πρόσφατα, μετά από την πολυετή διδαχή μου, μέσα από την παρακολούθηση και συμμετοχή πολλαπλών σεμιναρίων, στην επιστήμη του λειτουργικού ελέγχου της αναπνοής, κατέγραψα ένα επιστημονικό εγχειρίδιο στην ελληνική γλώσσα, που αφορά τον τρόπο που λειτουργεί ένα τέτοιο εργαστήριο, με τίτλο ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Αποφοίτησα από το 20 ο Λύκειο Θεσσαλονίκης το 1987 και πήρα το πτυχίο μου από το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων το 1993.

Αγαπώ πολύ να ταξιδεύω και να έρχομαι σε επικοινωνία με τους ανθρώπους, γι’ αυτό και κατάφερα να μάθω να ομιλώ τρεις ξένες γλώσσες, την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ρωσική, και την πρώτη από αυτές την δίδαξα πολλά χρόνια σε μαθητές που τους παρείχα ιδιαίτερα μαθήματα. Επίσης, ασχολήθηκα με τη μετάφραση της Αγγλικής γλώσσας στην Ελληνική, μέσα από τον Πανελλήνιο σύλλογο μεταφραστών, του οποίου υπήρξα μέλος.

Πιστεύω πως το βιβλίο είναι ο καλύτερος τρόπος μόρφωσης , χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την τεχνολογία, γι’ αυτό και είμαι πολύ περήφανη που εργάστηκα στο βιβλιοπωλείο ΠΑΝΔΩΡΑ στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης το 1991 για δύο χρόνια.

Ήμουν πάντοτε πολυπράγμων και λάτρης της τέχνης, έτσι έκανα μαθήματα μοντέρνου χορού και συμμετείχα σε μεγάλες χορωδίες της πόλης μας, δίδοντας παραστάσεις σε μεγάλα θέατρα όπως το ΚΘΒΕ.

Υπήρξα εθελόντρια στο ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑ καθώς και στο Πανελλήνιο Σωματείο ΑΡΤΟΣ ΔΡΑΣΗ. Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι πρωταρχικές αξίες της ζωής μου και προσπαθώντας να φανώ συνεπής, ασκώ εθελοντισμό από το 2009 στο ραδιόφωνο της επικοινωνίας και της ενότητας συμμετέχοντας ως παραγωγός εκπομπών αλλά και στις δράσεις που διοργανώνονται από την ομάδα.

Rate it

Παραγωγός


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%