Προτάσεις μας

10 Φεβρουαρίου, Έργο για πιάνο και φωνή: “Στον κύκλο του έρωτα και της σελήνης”

today5 Φεβρουαρίου, 2024 18

Φόντο
share close

Ο κύκλος του Έρωτα και της Σελήνης
Έργο για πιάνο | φωνή

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 20:30
Αίθουσα Τέχνης ΦΑΑΘ
Αγίας Σοφίας 38

Είσοδος ελεύθερη
_______
Με την πεποίθηση ότι η μνήμη δεν αφορά το παρελθόν μα πάντοτε το μέλλον συναντούμε εκ νέου τη γραφή των μεγάλων Ελλήνων ποιητών μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης σκέψης και μουσικής προσέγγισης. Η σφαίρα που ενέχει τους δύο κύκλους τραγουδιών αφιερωμένους στον έρωτα και την σελήνη προσδοκά στην ανάδυση της σχέσης του ήχου με την λέξη ως στοιχεία πρωτογενή και ερωτικά στην αναζήτηση της αρμονίας του κόσμου.

Η εκτίμηση στην ωραιότητα της ελληνικής γλώσσας και η αδιαπραγμάτευτη αφοσίωσή μας σε αυτήν μας ωθεί στην μουσική αυτή προσέγγιση διαμέσου του σπουδαίου ποιητικού έργου των Τ. Άγρα, Κ. Παλαμά, Ν. Λαπαθιώτη, Ν. Βρεττάκου, Γ. Ζαλοκώστα, Α. Βαλαωρίτη, Σαπφούς, ενός ανώνυμου μεσαιωνικού ποιητή καθώς και του ιδίου του συνθέτη.

Μουσικά το έργο κινείται στα πεδία της Σύγχρονης Μουσικής ενέχοντας και αξιοποιώντας σε μία θαυμαστή ισορροπία στοιχεία της νεοκλασσικής και της jazz φόρμας. Αποτελεί μία συναρπαστική πρόταση που συγκροτεί μία νέα καλλιτεχνική σύναψη εντάσσοντας την δυναμική της ελληνικής λέξης διαμέσου του εκλεπτισμένου ποιητικού λόγου στην ηχοτροπία του σύγχρονου ηχητικού τοπίου.

Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΡΕ ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ είναι μουσικός, βοκαλίστρια, αυτοσχεδιάστρια. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και έχει συμπράξει με πληθώρα πολιτιστικών οργανισμών και καλλιτεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η σταδιοδρομία της συμπεριλαμβάνει συνεργασίες και προσωπικές παρουσιάσεις σε όλα τα είδη μουσικής από τη δημοφιλή μέχρι την πειραματική και λόγια μουσική και από τις από κειμένου ερμηνείες μέχρι τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Έχει εκδώσει 6 προσωπικά ηχογραφήματα για τα οποία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο. Ο κύκλος των τραγουδιών είναι αφιερωμένος στην ίδια από τον συνθέτη.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ως μουσικός έχει συνθέσει περισσότερα από 120 αυθεντικά έργα και έχει εκδώσει 6 προσωπικές ηχογραφήσεις λαμβάνοντας διεθνώς την αναγνώριση των κριτικών μουσικής και τέχνης. Ως πιανίστας μελετά την κλασσική εργογραφία και τη σύγχρονη μουσική. Έχει εκδώσει μουσικολογικές εργασίες και τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι η σημειογραφία και η ρητορική της μουσικής. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τις λέξεις.
_____
Διοργάνωση
Enalia Hellenic Sound
Συνδιοργάνωση
Φ.Α.Α.Θ.
Με την ευγενική χορηγία της Jysk B2B
Χορηγός επικοινωνίας StarClassic Radio

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%