Πολιτισμός / Τέχνη

Αριστοτέλης και Κομφούκιος – Τα διδάγματά τους στη σύγχρονη εποχή

today13 Ιουλίου, 2023 9

Φόντο
share close

Το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουλίου θα λάβει χώρα στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων η τελετή λήξης των εργασιών του Παγκοσμίου Συμποσίου με θέμα «η Ηθική του Αριστοτέλη και του Κονφούκιου για τον 21ο αιώνα» που διεξάγεται τμηματικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μίεζα και φυσικά στον τόπο γέννησης και ταφής του οικουμενικού αρχαίου Έλληνα πανεπιστήμονα.

Το συνέδριο Aristotle–Confucius Symposium on Ethics for the 21st Century, σκοπεύοντας να αναδείξει τα θεμελιώδη διδάγματα του Αριστοτέλη και του Κονφούκιου, και τη σύνδεσή τους με τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, διοργανώνεται από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ με συνδιοργανωτές: το United Nations Sustainable Solutions Network (Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, UNSDSN), την Ακαδημία Αθηνών και το China Confucius Foundation.

Εμπνευστής του θέματος του Συνεδρίου και γενικός συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Πρόεδρος του UNSDSN Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia, κορυφαίος οικονομολόγος Jeffrey Sachs, οι θέσεις του οποίου στα θέματα χάραξης πολιτικής για τη βιωσιμότητα και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη έχουν ισχυρή απήχηση παγκοσμίως.

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του XXV World Congress of Philosophy, Rome 2024, της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων, στηρίζουν επίσης το China Development Research Foundation, το Ερευνητικό Κέντρο ATHENA και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου, τα βιογραφικά των ομιλητών καθώς και οι σύνδεσμοι για την ζωντανή μετάδοση ομιλιών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ.

Πηγή: xalkidikipolitiki.com

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%