Ελλάδα-Τόποι-Άνθρωποι

Η συνύπαρξη των κοινοτήτων μέσα από τα αρχεία του 1922

today3 Φεβρουαρίου, 2024 16

Φόντο
share close

“Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων Δημοτικού Συμβουλίου 1915-1922» διοργανώνουν το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Δημοτικού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων και το Τμήμα Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Διεύθυνσης Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και Αρχείων και θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ιστορικά τεκμήρια σε ψηφιακή μορφή από Αποφάσεις και Πρακτικά Συνεδριάσεων καθώς και τα αντίστοιχα βιβλιοδετημένα χειρόγραφα της περιόδου 1915-1922 σε φυσική μορφή.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διασφαλίζοντας  το δικαίωμα στην πληροφόρηση, προσφέρει ένα μεγάλο περίπατο σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας, της οικονομίας, της πολιτικής, τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, τις όψεις της καθημερινής ζωής  για την περίοδο που ακολουθεί την απελευθέρωση της πόλης και μέχρι την είσοδο των προσφύγων.

Η διάσωση, η διατήρηση, η ανάδειξη και η προβολή στο κοινό αυτών των αρχειακών τεκμηρίων αποτελεί ένα πολιτιστικό αγαθό που προάγει τη γνώση για την ιστορία, διαφυλάττει τη συλλογική μνήμη και την εν γένει πολιτιστική κληρονομιά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (5ος όροφος, Γ. Βαφόπουλου 3) και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Προγραμματισμένες ομαδικές ξεναγήσεις κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στο: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/vafo/ds.php
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση κάντε κλικ ΕΔΩ

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%