Βιβλία/ Ταινίες/ Παραστάσεις

Μεγάλη εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καβάφη στη Σορβόννη

today25 Απριλίου, 2024 8 28

Φόντο
share close

Κατάμεστο το Αμφιθέατρο Richelieu του πανεπιστημίου της Σορβόννης, το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου, για την εκδήλωση πάνω στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Παρίσι, σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του ιστορικού γαλλικού πανεπιστημίου και τον πολιτιστικό οργανισμό Delphys.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο διάσημος σκηνοθέτης Amos Gitai, η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη και ο εκπρόσωπος του ΕΙΠ στο Παρίσι, συγγραφέας και δημιουργός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών τέχνης και πολιτισμού Γιώργος Αρχιμανδρίτης, ο οποίος ήταν και ο ιθύνων νους της εκδήλωσης.

Η βραδιά άρχισε με διάλεξη του Γιώργου Αρχιμανδρίτη πάνω στη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή, ακολούθησε συζήτηση με τον Amos Gitai, κατά την οποία υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, ο διαχρονικός και οικουμενικός χαρακτήρας της ποίησης του Καβάφη, ενώ, στη συνέχεια, ο μεγάλος Ισραηλινός σκηνοθέτης απήγγειλε στα εβραϊκά τα ποιήματα «Ιθάκη» και «Περιμένοντας τους

βαρβάρους».

Έκπληξη της βραδιάς, η εμφάνιση της διάσημης Γαλλίδας ηθοποιού Irène Jacob, η οποία διάβασε με τη σειρά της τα δυο αυτά ποιήματα στα γαλλικά.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης απήγγειλε επιλεγμένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη στα ελληνικά και στα γαλλικά, συνοδευόμενος μουσικά από την Κατερίνα Φωτεινάκη, η οποία ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη από Έλληνες συνθέτες.

Στην βραδιά, η οποία πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Ανδρέα και της Αλεξάνδρας Μαρτίνου, καθώς και των Ιδρυμάτων Jan Michalski και Arditi Genève, παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου της γαλλικής πρωτεύουσας.

amna.gr

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%