Προτάσεις μας

Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης

today12 Δεκεμβρίου, 2023 15

Φόντο
share close

Στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης η ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ένα Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκηςυπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού,  που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών, στην διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. 

Οι μαθητές μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά (από νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά κ.α). 

Διαβάστε παρακάτω τους όρους διαγωνισμού.

Όροι Διαγωνισμού

ΤΟΠΟΣ
Στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης τα οποία παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.recycling-center.gr.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 
Έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στα σημεία όπου λειτουργούν τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης (τα οποία παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.recycling-center.gr) οι μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση τα πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά (από νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά κ.α.).

Στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης, εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές των τμημάτων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συλλέγουν, συνολικά ως σχολικό τμήμα, τα κουπόνια συμμετοχής του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το κάθε σχολικό τμήμα, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, θα πρέπει να παραδώσει, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, από 9:00 π.μ έως 2:00 μ.μ, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το σύνολο των κουπονιών που θα έχει συγκεντρώσει και θα έχει καταμετρήσει, αφού έχει συμπληρώσει τα στοιχεία που αναγράφονται.

Τα τρία (3) σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τα περισσότερα υλικά (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα.
Όλοι οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο.

ΕΠΑΘΛΑ 
Τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι τα ακόλουθα:

1ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ*, για το σχολικό τμήμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή:

Ένα (1) Ταξίδι 5 Ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν.

2ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ, για το σχολικό τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή:

Μία (1) Action Camera για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

3ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ, για το σχολικό τμήμα με τη τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή:

Ένα (1) Smartwatch, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

*Σε περίπτωση που το πρώτο (1ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό τότε το 1ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ  θα είναι: Ένα  (1) Ηλεκτρικό Ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

Σημειώνεται  ότι τα δώρα-έπαθλα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα  και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ
Η ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων που θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2109751000, 801 11 11 600 (για κλήσεις εντός Ελλάδας, από σταθερό τηλέφωνο)

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%