Προτάσεις μας

Αυτισμός – Νιώσε τη θέση μου

today4 Ιουνίου, 2024 19 17

Φόντο
share close

Επι δεκαετίες ως κοινωνία  έχουμε μάθει να τοποθετούμε όλο το βάρος και την ευθύνη μόνο στις πλάτες (και τις ψυχές) των νευροαποκλινόντων αυτιστικών λέγοντάς τους ότι οφείλουν  αυτοί να κάνουν όλη την διαδρομή, αυτοί να εκπαιδευτούν, αυτοί να παλέψουν, αυτοί να συμμορφωθούν με τα δικά μας κοινωνικά πρότυπα.  Πλέον όμως έχει φτάσει η στιγμή να αναλάβει και η νευροτυπική κοινωνία το μερίδιο που της αναλογεί. Πρέπει και ο νευροτυπικός κόσμος να εκπαιδευτεί, να κατανοήσει, να αλλάξει στάσεις, αντιλήψεις, συμπεριφορές που τραυματίζουν και πληγώνουν. Η διαδρομή της εκπαίδευσης οφείλει να είναι αμφίδρομη. Χρειαζόμαστε δράσεις που να γεφυρώνουν τους δύο κόσμους, τον νευροτυπικό και τον νευροαποκλίνοντα.

Χρειαζόμαστε δράσεις που να υποστηρίζουν την αποδοχή του αυτισμού σε όλες της εκφάνσεις της καθημερινής ζωής της κοινότητας. Χρειαζόμαστε δράσεις που να προσφέρουν στον αυτιστικό πληθυσμό την προσβασιμότητα που χρειάζεται για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του. Χρειαζόμαστε δράσεις που να προωθούν τις εύλογες προσαρμογές που χρειάζονται γίνουν στο κοινωνικό περιβάλλον ώστε η αποδοχή από ιδεολόγημα να γίνει πράξη με θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων.

Αισθανόμαστε  ευτυχείς που η εκκλησία διαμέσου της πρωτοβουλίας του φωτισμένου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παναγιώτατου Φιλόθεου στρέφει έμπρακτα το βλέμμα της στον αυτιστικό πληθυσμό και παρέχει για πρώτη φορά στην πόλη μας τις εύλογες προσαρμογές που χρειάζονται οι αυτιστικοί για να συμμετέχουν στην κοινότητα πίστης. Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διοργανώνει Ημέρα δράσης για την αποδοχή του αυτισμού στις 8 Ιουνίου 2024, ημέρα Σάββατο στις 7:30 το πρωί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας. Θα τελεστεί για πρώτη φορά στην πόλη μας Θεία Λειτουργία φιλική προς τον αυτισμό.

Θα ακολουθήσουν δράσεις για την αποδοχή του αυτισμού στον αύλειο χώρο του Ναού:

  • Ανάγνωση παραμυθιού για τη νευροδιαφορετικότητα.
  • Performance – Νιώσε τη θέση μου
  • Εκθέσεις βασισμένες στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αυτιστικών ατόμων.
  • Ενημερωτικό υλικό – διάδραση

Συμμετέχουν οι  φορείς:

«Αγία Σκέπη» – Σύλλογος  γονέων, αυτιστικών και φίλων

«Σειρά σου»  Καμπάνια που αποτελεί πρωτοβουλία του Open School Days, του nevronas.gr και της ΑΜΚΕ BRAINSHOT.

«Neurodiversity Greece” Κανάλι για τη νευροδιαφορετικότητα της Ευθαλίας Καδέρογλου

Xορηγός επικοινωνίας: Starclassic radio

Σας περιμένουμε!

 

Written by: StarClassic Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio

Newsletter

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώνεστε σχετικά με δράσεις, εκπομπές και άλλα νέα γύρω από το StarClassic Radio


    0%